sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

Jämälankalapaset

Toukokuussa mietin, että voiko kesällä neuloa lapasia. No tietenkin voi, mutta jotain hassunoutoa siinä on neuloa lapasia lähes helteellä. Lapaset kun ovat olleet itselle vähän tuntemattomampi neulomiskohde, ja siihen kun lisää vielä lämpimän vuodenajan, niin se tuntui hieman hassulta aluksi. Mutta neulotaanhan villasukkiakin kesällä, joten miksei lapasia voisi. Siinä on vaan ehkä se ero, että lapasia harvemmin (koskaan) käytetään kesällä, mutta villasukkia käytetään ehkä kuitenkin enemmän kesällä. Koska jämälankasukat eivät innostaneet, niin näistä tuli jämälankalapaset. Neuloin jokaisen pallorivin eri värillä ja yritin sommitella kaikki värit siten, että sopisivat yhteen. 


Vielä kun oppisi neulomaan lapasia muilla kuin valkoisella värillä. Jostain syystä valitsen aina valkoisen värin pohjaväriksi. Ehkä seuraavissa tai sitä seuraavissa nähdään muuta väriä. Pää on täynnä ideoita lapasiin ja kaipa tämäkin on vaan tämmöinen harjoitteluvaihe lapasissa ennen tositoimiin ryhtymistä. Mitkä ne tositoimet sitten ovat, niin jää nähtäväksi. :D Lapasissa täytyy ottaa haltuun muutamat seikat  esimerkiksi se kiilapeukalo, jota muuten neulon yksiin keskeneräisiin tällä hetkellä. Näissä peukalo on kuitenkin aukkopeukalo kirjoneuleen takia.

Neulotko lapasia kesällä vai jäävätkö ne syksyn ja talven neulomistöiksi? 


2 kommenttia:

  1. Lapasia voi neuloa milloin vaan. Kokemus on osoittanut, että kesän jälkeen tulee syksy ja sen jälkeen talvi eli se siitä. Kiilapeukalo on vähän paremmin istuva, mutta kirjoneule n paremmin edukseen, kun on aukkopeukalo. Oikein nätit tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näinhän se on. Se on ollut itselle vain jotenkin outoa neuloa lapasia kesällä. Mutta nyt tässä kesän aikana on tullut jo muutamat muutkin lapaset neulottua :D

      Poista