sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Lyhytvartiset raitasukat

Kesäkuussa koin pientä neulomispläähiä sukkien osalta ja taisin siitä täälläkin mainita. Se koski lähinnä sellaisten raitasukkien ja jämälankasukkien tylsistymistä. Heinäkuussa yritin kuitenkin päästä siitä eroon, ja aloitin lyhytvartisia sukkia. Kesään kuuluu lyhytvartiset villasukat, vaikka eihän niitäkään helteellä käytetä.


Viime aikoina olen myös innostunut eripaksuisista raidoista sukista ainaisten samanpaksuisten raitojen sijaan. Niinpä näissä piti myös tehdä eripaksuiset raidat. Jämälankakori oli myös täyttynyt uhkaavasti ja valitsin värejä sieltä. Aika värikkäät sukat tuli, mutta silti ihan kivat. Lyhytvartisia sukkia neuloo nopeasti, mutta alku on aika hieman tylsähköäkin. Ensin resori, sitten kantapää ja sitten vasta pääsee neulomaan kunnolla. En ole kantapään ystävä, mutta en nyt sitä inhoakaan. Nyt kun on oppinut tekemään sen siististi ja tietää, mitkä silmukat poimii, niin se on ihan ok. Valehtelisin silti, jos väittäisin, ettei se joskus tylsistytä. Lyhytvartiset sukat ovat muuten kivoja neulottavia, mutta alku on aina vähän tökkivä. 

Mutta ei kesää ilman lyhytvartisten sukkien neulomista! Piakkoin täytyy myös laittaa eteenpäin sukkia, koska sukkavarastot täyttyvät uhkaavasti. Onneksi tulee syksy ja silloin on taas erilaisia hyväntekeväisyyskeräyksiä. 

Neulotko sinä lyhytvartisia sukkia?

4 kommenttia:

 1. Kivat niistä tuli. Kannatti vaihdella raitojen paksuutta. Olen huomannut monen neulovan noita lyhytvartisia. Vielä en ole kokeillut. Varmaan pitäisi. Joskus huomaan taittavani sukan varren kaksinkerroin, kun on muuten liian lämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on kyllä kiva tehdä huolimatta siitä että "kunnolla neulomaan" pääsee vasta kantapään jälkeen, kokeile ihmeessä!

   Poista
 2. Kivan pirtsakat sukat tuli! Minä neulon kesäisin aina lyhytvartisia ja sitten en tiedä mitä niillä teen😅 Nyt olen antanut ystävilleni, kun ovat käyneet kylässä tai jos olen itse päässyt käymään jossakin, niin olen vienyt näitä lyhytvartisia tuomisina.
  Minä en myöskään tykkää kantapään teosta, vaikka olen sen opetellut tekemään omalla laillani. Vaatii paljon kaffia ja suklaata, että kantapäästä selviää ja saa alkaa neulomaan kunnolla😁t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhytvartiset sukat ovat ihan paras (mökki)tuliainen/vieminen, se mainittiin jo viime vuoden Novitassa :D Joo, mullakin se vaati ihan omat opettelut (eli paljon sukkia) enkä osaa neuvoa että miten sen teen muuta kuin että tein paljon sukkia! :D

   Poista