tiistai 12. heinäkuuta 2022

Kesäkuun kirjavinkit - Pari self help kirjaa

Nämä kirjat jäivät kesäkuulta omaan erilliseen postaukseen. Meinasin kyllä keskeyttää tämän(kin) kirjan, sillä puolivälin jälkeen ja lopussa mietin, että mistä ihmeestä tämä kertoo ja miten tämä liittyy kirjan nimeen enää. Jos itsensäkehittämiskirjoja / ns. voimakirjoja etsit, niin kuuntele/lue jälkimmäinen kirja ennemmin kuin ensimmäinen.

Aurora sukat kuvassa - ohje Ravelrystä tai Lankajengistä .

Janne Viljamaa: Itsetunnon voima: Hylkää ankeuttajat ja luota itseesi - 2/5

Jonkin verran tulee kuunneltua hyvän olon ja mielen kirjoja, ns. voimakirjoja, mutta en tiedä, voiko tätä kirjaa sellaiseksi kutsua. En kuitenkaan halunnut jättää kesken tätä kirjaa, koska olin jo yhden kirjan jättänyt kesken kesäkuussa. Ehkä joku toinen voi saada tästä enemmän irti kuin mitä itse sain. Mielestäni kirja menee ohi aiheen (eli kirjan nimen). Kokonaan kirja ei tietty ole ohi aiheen, mutta aika pitkälti lopussa kyllä. Jos kaipaa jotain hyvän olon kirjoja tai itsetunnosta kertovia kirjoja, niin suosittelisin muita kuin tätä kirjaa. Toisaalta, jokainen kokee aina nämä asiat itse henkilökohtaisesti ja ehkäpä tästäkin kirjasta joku toinen saa enemmän irti. Siksi kannattaa aina kokeilla!  

Kirjassa parasta oli mietelauseet aina luvun alussa. Perinteisiä, historiallisia mietelauseita. Loppujen lopuksi niin yksinkertaisia.

Leila Simonen: Loisto - 4/5

Tämäkin kirja kuuluu "melkein keskenjääneisiin" -kateroriaan, mutta sillä erolla ensimmäiseen, että tämä osoittautui todella hyväksi. Ensimmäisen puolen tunnin aikana kirja ei näyttänyt parhaimpia ja siinä vaiheessa olin jättämässä kesken. Onneksi kuitenkin siirryin muihin kirjoihin ja palasin tähän jonkin ajan päästä. Enää en muista, millainen se alku oli, mutta ainakaan se ei ollut yhtään mielenkiintoinen. Koska olin kuitenkin jo jättänyt yhden kirjan kesken kesäkuussa, en halunnut jättää enempää ja jatkoin tätä kirjaa. Kirja parani todella paljon! Kirja ylsi melkein 4/5 -tasolle ja lopussa oli mitä parhaimpia. Jos ns. voimakirjaa etsii, niin suosittelen ennemmin tätä kuin yllä olevaa. Ensimmäisistä minuuteista täytyy vaan päästä yli tavalla tai toisella niin kirja paranee loppua kohden.

Kirjan tunnelma on voimaannuttava, luottavainen ja motivoiva (heti sen alun jälkeen!)

Näissä jommassa kummassa oli muuten neulominen mainittu, mutta koska näiden kuuntelusta on jo aikaa, niin en muista kummassa se oli :D Veikkaan jälkimmäistä!

Heinäkuu näyttää mielenkiintoiselta - mitä kirjoihin tulee, mutta palataan niihin heinäkuun lopussa / elokuun alussa. Heinäkuussa olen kuunnellut yhden romaanin ja yhden yhdestä maasta kertovan kirjan joten hyvin erilaisia kirjoja on luvassa myöhemmin.

Lukuintoa kesäpäiviin!

2 kommenttia:

  1. Melkein suunnittelin laittavani pystyyn kisan, kuka keksii/tietää eniten kirjoja, joissa mainitaan neulominen enemmän kuin kerran. Olisikohan niitä monta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se olisikin kiva tietää. Ehkä ylenevissä määrin uusimmissa kirjoissa mainitaan? Täytyypä kiinnittää huomiota siihen enemmän :)

      Poista