perjantai 8. heinäkuuta 2022

Reissussa: Uusi lankakauppatuttavuus ja lankaostokset

Kun sain kuulla, että mökkimme lähiseudulle on tullut uusi lankakauppa, aloin suunnitella visiittiä sinne. Pyöräilimme aina tuonne seudulle mökiltä, kun olin teini/nuori. Nyt ei voinut pyöräillä, koska mökillä ei ole enää pyöriä, niin menimme sitten autolla. Ajatus pienen lankakaupan tukemisesta ei kuulosta hassummalta vai onko se vain tekosyy ostaa lankaa? :D 

Joka tapauksessa paikka oli enemmän kuin pelkkä lankakauppa. Siellä myytiin kaikkea käsityönä tehtyä mm.villasukkia, kynttilöitä, ommeltuja krokotiilejä. Viimeisenä mainittu jäi mieleen, koska lapsi ihastui siihen. Lankakaupan puoli oli aika pieni ja sieltä ei kannata etsiä käsinvärjättyjä vyyhtejä tai muita erikoisuuksia. Ihan hyvin kaikkia peruslankoja sieltä kuitenkin löytyy mm.  Lettlopia näytti olevan paljonkin. Tällä kertaa ostin vain kaksi kerää Novitan kimalleseiskaveikkaa ja Nako Bohon valkoisen kerän. Seiskaveikat menevät sukkiin tai lapasiin myöhemmin ja valkoisesta kerästä ajattelin huivia jonkin käsinvärjätyn vyyhdin kanssa. Lankakauppa tai käsityöliike löytyy Instagramista @hilmajaolga jos muitakin kiinnostaa mennä tutustumaan. Pihapiirissä oli kiva kahvila, joten siinä on kiva poiketa samalla kahvilla. 


Mökkimme lähistöllä entinen kyläkauppa (rakennus) on myynnissä tällä hetkellä. Annoin unelmien viedä ja suunnitella siihen paikalle lankakauppaa. Kieltämättä viime aikoina on houkutellut idyllit rakennukset ja maaseudun rauha. Tuossa rakennuksessa olisi tilaa värjätä lankoja ammattimaisesti, myydä niitä kaupassa ja toki siinä voisi myydä myös kaikkea muutakin. Verkkokauppa olisi tietenkin myös hyvä olla. Tässä jollekin suora toteutuskelpoinen idea :D Menestymistakuita en sitten ota. :D Minusta ei saa kyllä mitenkään ammattivärjäriä (tuntuu, ettei se vain ole oma juttuni ja ennemmin neulon niitä lankoja) mutta tuo paikka olisi vain aika unelma kaikenlaiselle tuollaiselle tekemiselle ja tilaa ainakin riittäisi.  Ja jotenkin näkisin sen sellaisena lankakauppana, jossa olisi toki muutakin myynnissä. No se unelmista ja paluu todellisuuteen!

Moni taitaa olla tänä viikonloppuna Jyväskylässä Neulefestareilla, itsellä on pieni fear of missing out, mutta eiköhän tästä selviä ainakin neulomalla :D Nauttikaa neuletunnelmista siellä! 

Mutta tällaiset pienet ostokset tähän väliin. Onko sinulla tapana käydä uudessa paikkaa / uudessa kaupungissa aina lankakaupassa?

4 kommenttia:

 1. Minullekin iski fear of missing out, niin paljon juttua neulefestareista on ollut ja erinäiset podcastaajat ovat kertoneet matkaavansa sinne. Kuvia varmaan tulee ainakin Titityyn sivuille. Hienoa, että kannatit uutta yrittäjää. Se on aina positiivista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että tuo käsityökauppa pysyy pystyssä pitkään! Vaikuttaa ainakin hyvältä, kun lähiseudulta tehdään sinne ihan bussireissuja. Kyllä se fomo varmaan neulomalla lähtee, ainakin toivon niin ja onneks on sitten ihmisten IG stoorit ja kuvat sieltä!

   Poista
 2. Tästä taas huomaa kuinka pihalla minä olen, kun en tiennyt mitään koko neulefestareista!:) Ei kerennyt tulla vielä fear of missing out, jos en nyt sitten sellaista kehitä.
  Kivoja tällaiset pienet uudet lankakaupat ja vielä yllättävissä paikoissa. Ennen kävin kovastikin tällaisissa paikoissa. Ja minusta saisi kyllä kaverin lankakaupan pitäjäksi: en ehkä ole paras kirjanpitopuuhissa enkä langanvärjäyksessä, mutta minähän voisin vain neuloa:):) Aina kiva unelmoida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä unelmoiminen on kivaa ja niiden toteuttaminen vielä kivempaa! :)

   Poista