perjantai 22. heinäkuuta 2022

Heinäkuussa parasta on ...

Kesä on nyt parhaimmillaan ja ajattelin listata heinäkuun parhaita asioita. 

Kuvassa jämälankapeitto/huivi/tms, jota on tullut neulottua myös heinäkuussa.

** Neulominen eri paikoissa kuten puistossa, rannalla, mökillä, autossa. Ihan missä vaan, minne vaan voi ottaa puikot ja lankaa mukaan. 

** Fyysiset kirjat. Musta tuntuu, että taidan olla silti lukenut ulkona enemmän kuin neulonut ulkona. Jostain syystä kirjan ottaminen mukaan on ollut helppoa tai oikeastaan se kirja on ollut laukussa aina, enkä ole sitä edes ottanut pois kotiin tullessa. Äänikirjojen rinnalla on ollut ihana lukea fyysistä kirjaa!

** Käsityölehdet. Vaikka peruinkin Novitan tilauksen ja ostan harvoin käsityölehtiä, mutta onneksi kesän alussa ostin Suuri Käsityö Niina Laitisen parhaat lehden. Lehteä on ollut ihana selailla, jos on ollut esim. muutama minuutti ylimääräistä aikaa,  eikä ole ehtinyt esim. neuloa siinä hetkessä. Olenkin aloittanut kyseisestä lehdestä jo kolme työtä ja katsotaan, tuleeko vielä neljäskin työ aloitettua. 

** Jäätelö ja mustikat. Innostuin itsetehdyistä jäätelöistä keväällä ja sama innostus on jatkunut. Viime vuonna tähän aikaan taisin olla jo leiponut ensimmäisen mustikkapiirakan ja jonain vuonna tein suuren mustikkapiirakkavertailun. Tänä vuonna sen sijaan vertailin itsetehtyjä jäätelöitä. Mitäköhän ensi vuonna? :D Yhtä innokkaasti odotan myös mustikkasesonkia. Mustikat ovat jo osittain kypsiä, ja ensimmäinen mustikkareissu on tehty. Ajattelin kyllä vielä hetken aikaa odotella mustikoiden kypsymistä ja kasvamista.

Mikä on sinun paras asia heinäkuussa?

4 kommenttia:

 1. Jäätelöä on syöty melkein joka päivä. Vielä ei ole mustikoita näkynyt, mutta mansikoita ja kirsikoita menee myös päivittäin. Hauska asia tämän vuoden kesässä on, että vaikka kaikki muu kallistuu, kahvi, bensa, sähkö jne jne, niin mansikat ovat olleet halvempia kuin moneen moneen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän sama että helposti tulee syötyä joka päivä jäätelöä. :) Totta, odotin mansikkalaatikolta todella kallista hintaa mutta eihän ne ollutkaan siinä mielessä kalliita. Liekö sitten hyvä ja runsas sato syynä siihen.

   Poista
 2. Minulla on ihan muutama oma mansikantaimi pienessä laatikkoryytimaassani ja sieltä on saatu muutamat mansikat jäätelön päälle eli jäätelöä on tullut syötyä. Ja jäätelökioskitkin on tullut testattua pyöräilyreitin varrella. Jotenkin sää on ollut nyt joko hirvittävää hellettä tai sitten sadetta, joten yhtä paljoa ei ole tullut istuttua terassilla kutomassa kuin viime kesänä, mutta kerkeäähän sitä vielä👍☀️T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oman maan mansikkaa :) No todellakin ehtii vielä! Minullakin on jäänyt parvekeneulomiset vähälle mutta ajattelin vielä ehtiä :)

   Poista