tiistai 26. heinäkuuta 2022

Neulekirja: Meiju K-P Kontrasti

Parasta on, kun ei muista, mitä neulekirjoja laittaa varaukseen kirjastosta ja yllärinä tulee viesti, että varaus noudettavissa :D Näin kävi tämän kirjan kanssa! Ajattelin kirjoitella pari sanaa kirjasta, jos joku vaikka miettii kirjan ostamista tai lainaamista. Neulekirjoja ilmestyy nyt kuin sieniä sateella ja ilmeisesti ei tahti hiljene yhtään loppuvuonnakaan. Mutta hyvä näin, löytyy jokaiselle jotakin! 


Tämä kirja on paksu, siis todella paksu! Malleja siinä on 10 -20 väliltä, en laskenut tarkasti ja löytyy aina paidoista villatakkeihin ja huiveihin ja pipoihin. Paidat ovat todella upeita, mutta en ole varma, onko itsestä niiden neulojaksi. Ei ehkä vielä. Kirjan paksuus johtuu siitä, että ohjeet ovat todella tarkkoja ja yksityiskohtaisia ja ne on haluttukin niin. Näin neulojalle ei (pitäisi tulla) tule ongelmakohtia neuloessa. Uskoisin, että ohjeet ovat todella selkeitä. Tähän mennessä en ole aloittanut vielä mitään kirjasta, niin tarkempaa ohjeiden lukukokemusta ei ole.

Kuvittelin, että kirjassa on vain paitoja. Mistä moinen kuvitelma tullut. Mutta siinä on muutama huivikin ja pari pipoa. Ajattelin, että jos jossain vaiheessa saisi jonkin huivin tai pipon puikoille tästä kirjasta. Kirjassa ei ole kirjoneuletta vaan kaikki ovat palmikoita, pitsiä, pintaneuletta ja/tai niiden yhdistelmiä. Eli suoraan kuin minulle tehtyjä! :D Pari pientä parannusehdotustakin löysin. Nimittäin, koska kirja on paksu, niin olisin halunnut nähdä alussa pikkukuvat kaikista malleista. Olisi helpottanut ensivaikutelman saamista. Joissain malleissa olisin kaivannut kokokuvia tai siten, että näkisi esim. huivin kokonaan. Enimmäkseen malleista on siis sellaiset kuvat, mutta yhdestä huivista olisin halunnut nähdä huivin kokonaisuudessaan/paremmin. Kahdesta muusta huivista olikin sitten koko kuvat. 

Mutta nähtäväksi jää, milloin saa tästä kirjasta jotain puikoille. Oletko sinä jo tutustunut Meijun kirjaan? Meijuhan löytyy Instagramista nimimerkillä @meijuknits. Minulle IG:n kautta Meijun neulomukset ovat tuttuja, mutta kirja oli uusi tuttavuus.

2 kommenttia:

  1. Katselin Meiju K-P:n podcastia, jossa esiteltiin kirjan neuleita. Totesin, että ei ehkä ole minua varten, vaikka kauniita olivatkin. Vielä en ole niin isoja töitä tehnyt. Huivit ovat toistaiseksi isoimmat. Ehkä joskus, kunhan vielä treenaan näillä pienemmillä neuleilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! Vähän liian vaikeita vielä tällä hetkellä minullekin. Jokin huivi tai pipo tekisi kyllä mieli aloittaa kirjasta ... mutta katsotaan nyt, kun kirja täytyy kuitenkin palauttaa piakkoin!

      Poista