sunnuntai 14. elokuuta 2022

Pallolapaset kesällä

Tämän vuoden kesä on ollut siinä mielessä poikkeava, että lapasmania on vallannut puikot. Siinä, missä pari vuotta sitten neuloin kaikkia raita- / jämälankasukkia, niin nyt neulon lapasia. Nämä lapaset kuuluvat aika ennen kiilapeukaloa. Neuloin edellisten jämälankalapasten jälkeen samanlaiset, mutta pallot yhdellä värillä. Näitä voisi kait kutsua myös marimekkolapasiksi, vaikka samaa väriä ovatkin. Mutta olkoon nyt pallolapaset. 

Näiden jälkeen olenkin sitten harjoitellut ahkerasti kiilapeukaloa, ja kyllä se tulosta tuottaa. Uuden opettelu vaatii minulla aina useamman parin neuletöitä. Näissä tosin on vielä aukkopeukalo. Lankana on seiskaveikka ja puikot ovat 3,5. Toivottavasti syksyllä tulee jokin lapaskeräyskin, niin voin laittaa myös lapasia hyväntekeväisyyteen. Lapaskeräyksiä on nimittäin vähemmän kuin villasukkakeräyksiä. Tai sitten nämä menevät lahjaksi jollekin. 

Seuraava opettelu lapasissa on intialainen peukalokiila, mutta palataan siihen myöhemmin. Edessä on kuitenkin vielä muutamien kiilapeukalolapasten esitteleminen. Pallolapaset ovat muuten oiva jämälankatyö, sillä jämälangalla voi tehdä aina koko pallorivin. Ensi vuonna voisi osallistua lapasloota -haasteeseen, sillä lapasia on tullut neulottua tänä vuonna useammat parit. En muista, kuka sitä järkkäsi, ja onkohan sitä tänä vuonna (tai ensi vuonna) mutta ainahan sitä voi itsenäisesti neuloa 12 paria lapasia ja antaa ne lahjaksi jollekin kokonaisuudessaan tai useammalle henkilölle. Tai vaikka pitää itse kaikki!

Oletko osallistunut joskus lapasloota -haasteeseen?

PS: Anna palmikkolapaset vielä tänään sunnuntaina alennuksella!

4 kommenttia:

 1. No enpä ole osallistunut, mutta voisin hyvinkin osallistua. Minä kun tilasin viime vuonna lapaslankaa yllin kyllin ja nyt ne pitäisi viimeinkin tehdä valmiiksi🙄 Kivasti olet jaksanut opetella noita erilaisia peukaloita; minulla vielä vasta haaveissa😊 T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jos koskaan kannattaa ollakin lankavarasto, ikinä ei tiedä kuinka hulluksi maailma taas menee :D Kiitos, vastahan tässä on kiilapeukalo opeteltu, mutta pikkuhiljaa muitakin. Minulla se yhden asian opettelu vaatii aina useammat parit testikappaleita :D

   Poista
 2. Onko lapasloota menossa jossain? Aina minulta jää huomaamatta tärkeät jutut.
  Lapasia on kerätty ainakin asunnottomille, mutta nyt en löytänyt tietoa tämän vuoden tilanteesta. Vaaka ry ja Hope ovat myös keränneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä. Voi olla ettei ole edes menossa sillä en ole itsekään huomannut. En muista edes kenen idea se oli aikoinaan.

   Poista