tiistai 23. elokuuta 2022

Kirjavinkit: Heinäkuussa kuunneltua - osa 1

Heinäkuussa tuli kuunneltua todella laidasta laitaan kirjoja. Muutamat kirjat puuttuivat edellisestä koosteesta, joten tässä tulee vielä muutama vakavampi kirja ja yksi kevyempi romaani. Kirjojen kuuntelutahti oli aika reipas, kun tiesin, että kuuntelujakso loppuu elokuun alussa, niin piti tietenkin saada halutut kirjat kuunneltua.

Kuvituksena Aamuyö sukat, joiden ohje löytyy mm. Ravelrystä täältä

Noora Mattila: Heränneet: Maailma salaliittoteoreetikoiden silmin - 3/5

Muutamia muitakin vastaavanlaisia kirjojen olen aloittanut, mutta keskeyttänyt ne tai osaa en ole edes aloittanut, koska ne ovat olleet niin lokeroivia. Tähän uskalsin tarttua, kun eräs henkilö IG stooreissaan mainitsi tästä. :D Puolessa välissä tosin tuli sama mieleen kuin aiemmissakin, että miksi näissä kirjoissa aina lokeroidaan ihmiset. Se, että kantaa syvää huolta asiasta x, ei tarkoita, että kannattaa jotain tiettyä poliittista agendaa tai uskoo asiaan liittyviä muita väitteitä. Jos jonkin vastaavanlaisen kirjan haluaa silti lukea/kuunnella, niin suosittelen ennemmin tätä, enkä niitä muita. Jossain vaiheessa olin tätäkin kirjaa keskeyttämässä, sillä tiettyjä asioita kirjassa ei oteta yhtään huomioon. Jatkoin kuitenkin urheasti kirjan loppuun asti. Kirja on hyvin ajankohtainen, mutta silti kaipaisin edelleen sellaista kirjaa asiasta, mikä ei olisi millään tasolla lokeroiva kirja eikä puhuttaisi asioista tietyillä sanoilla. Jotain, pieniä hyviä pointteja kirjassa oli, mutta iso osa myös asioita jäi käsittelemättä eikä niihin otettu mitään kantaa kuten julkisessa keskustelussakaan ei mainita tiettyjä asioita asioiden tiimoilta. Sellainen järjenääni -kirja näistä asioista puuttuu. Pitääkö sellainen kirjoittaa itse vai tuleeko joskus sellainen, jää nähtäväksi. 


Josefiina ja Joanna lasten palmikkosukkien ohje löytyy Ravelrystä eli täältä .

Rahaf Mohammed: Pako Saudi-Arabiasta vapauteen - Kapinallinen - 4/5

Vakava, surullinen ja hieman raadollinenkin kirja. Kirja antaa varmasti totuudenmukaisen käsityksen, mutta se on myös kaikkea edellämainittua. En suosittele herkille. Jokin minussa silti halusi kuunnella tämän. Kuuntelin aiemmin tänä vuonna sen Prinsessan pako -kirjan, joka meni ihan jännitysromaanista, niin tämäkin tuli kuuntelulistalle. Kirja kertoo naisen paosta Saudi-Arabiasta ja en yhtään ihmettele, etteikö niistä oloista haluaisi kaikki naiset pois. Sen verran järkyttävää kohtelua siellä on naisille. Vaikka nyt eletään 2020 -lukua, niin käsittämätöntä, että vielä on maita, joissa kohdellaan naisia noin. Tämäkään kirja ei tuo matkakuumetta Arabiemiraatteihin ja en halua tukea noita valtioita. Kirjana silmiä avaava, surullinen, realistinen, mutta myös ehkä pieniä toivon pilkahduksiakin kirjassa on. Ainakin paon suhteen! Kirjan rakenne oli myös jännittävän mielenkiintoinen. Kirja alkaa ja jatkuu pakoon asti lentokentällä, mutta alun ja lopun välissä kerrotaan Rahafin elämästä. Loppua kohden taas jatketaan lentokentän jälkeisistä tapahtumista. Koukuttavasti rakennettu kirja!

Laura Jane Williams: Etsintäkuulutus - 4/5

Kevyt, sopiva viihdekirja kesään. Saattaa sopia erityisesti sinkuille, sillä samaistuttavuus voisi tuoda enemmän. Kirjan tapahtumat ovat Lontoosta ja erityisesti siksi se iski minuun. Oli kiva kuulla tuttuja paikkojen nimiä ja lähes tuntea, kuinka olisi Northern Linen metrossa tai Wetherspoon pubissa. Kevyttä viihdettä, jossa juoni voi olla ennalta-arvattava, mutta silti se on koukuttava. Jostain syystä sitä miettii, että meneekö kirjan tapahtumat kuitenkaan niin ja mitä yllättävää tapahtuu. Mun kirjat saattavat noudattaa aina tiettyä kaavaa: vakavia kirjoja, viihdekirjoja, vakavia kirjoja, viihdekirjoja. Aina tuollaista traagisten, vakavien kirjojen jälkeen mieli kaipaa kevyempää, jolloin voi jopa rentoutua kirjojen parissa. Faktapitoiset kirjat ovat kivoja, mutta ne vaativat aivoilta yms paljon ja siksi sen jälkeen tulee viihdekirjaosuus :)

Tässäpä vielä muutama kirjavinkki! Vielä yksi kirjapostaus on tulossa heinäkuulta, mutta katsotaan, mihin väliin se ehtii. Luku/kuunteluintoa elokuun päiviin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti