lauantai 6. elokuuta 2022

Ohje: Anna-palmikkolapaset

Vihdoinkin luvassa ohje ja tällä kertaa lapasohje. Koska syksy ja talvikin sieltä tulee, niin nyt on hyvä hetki neuloa lapaset. Ovatpahan sitten valmiina, jos talvi yllättää jälleen kerran! Jostain syystä nyt on lapasmania valloillaan ja toisetkin palmikkolapaset ovat tulossa myös toivottavasti piakkoin. Sukkien ystäville voin todeta, että ei hätää, sukkaohjeitakin on luvassa syksyllä, sillä en ole suinkaan unohtanut villasukkia. 


Anna-palmikkolapaset sopii sekä aloittelijoille että kokeneimmillekin neulojille. Lapasissa on paljon palmikoita ja palmikoiden kiertoja, mutta ne esiintyvät suht säännöllisesti. Sanoisin, että hyvä osata peruspalmikko, mutta se riittää kyllä. Lapasissa leikitellään palmikoiden kierroilla ja saadaan näyttäviä kuvioita. Yksinkertaisilla palmikoilla saadaan aikaan näyttävät palmikkokuviot. Neuloin itse nämä muuten neljällä puikolla niin periaatteessa ylimääräistä palmikkopuikkoakaan ei tarvita. Tämä onnistui siten, että kämmenen yläpuoli / palmikkopuoli on yhdellä puikolla. Palmikoiden kierrot olivat näin myös helpompia tehdä. Sukkapuikoista se yksi voi olla sitten se palmikkopuikko. 

Lapasohje löytyy tunnetusti sekä Ravelrystä että Lankajengissä ja ohjeeseen on alennus voimassa koko ensi viikon. Nappaa ohje talteen!

Ravelryyn

Lankajengiin

Aurinkoisia neulehetkiä lapasten kanssa! Nyt syksy saa tulla (vaikka elokuu onkin vielä kesäkuukausi!). 

2 kommenttia:

  1. Minun pitää vielä harjoitella palmikoiden tekoa, että saan niistä tasaiset ja kiristämättömät. Lapaset olisi varmaan hyvä kohde aloittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapaset neuloontuvat kyllä kivasti joten mahdollisesti parempi kuin esim. sukat. :)

      Poista