perjantai 5. elokuuta 2022

Heinäkuun kulutus: Ei lankaostoja

Heinäkuun 'tavoitteeksi' yritin ottaa sen, etten osta lankoja. Koska kesäkuussa tuli ostettua jonkin verran lankoja, eikä mielessä ollut mitään sen suurempaa neuleideaa, niin langoille ei ollut tarvetta heinäkuussa. Olen haaveillut hameesta, topeista, paidoista ja ties mistä - mutta niihin löytyy myös lankoja kotoa, kun vain jaksaa etsiä ja suunnitella. Tavoitteeni täyttyi ja lankaostot jäivät (vihdoinkin!) nollille ja sitä kautta myös rahakin. Sain kyllä nimipäivälahjaksi lankaa, mutta sitä en laske, sillä näissä laskelmissa ei ole "saatu" -kategoriaa. Varmaan pitäisi olla, mutta en sitä kesken vuotta ota käyttöön. 


Kulutus: 1386 g

Ostot: 0 kg

Raha: 0 €

Heinäkuussa on vietetty jonkinlaista lapasmaniaa, sillä päätin harjoitella edelleen kiilapeukaloa. Kun tuntuu siltä, ettei halua kuitenkaan antaa periksi, niin silloin ei anneta periksi. :D Googlailin kyllä myös jo intialaisen peukalon ohjetta, ja olin jo siirtymässä siihen, mutta silti otin puikoille kiilapeukaloita. Harjoitus tekee mestarin, todellakin. Se nimittäin tuottaa jo tulosta. Heinäkuussa myös suunnitteluinto on palannut tai ei se missään vaiheessa ollut kadoksissakaan. Neulesuunnittelijaminäni oli vain lomalla. Ihan pian lisää uutta ;) Lyhytvartisia sukkia myös valmistui heinäkuussa ja luulen, että into myös jämälankasukkiin on palannut. Lisäksi suuren kulutusmäärän kulutukseen tekee jämälankapeitto/huivini, jota ei ole kylläkään vielä viimeistelty eikä päätelty, mutta valmis se on (neulomisen osalta) ja laskin sen kulutukseen mukaan.

Tällä hetkellä ei muuten ahdista oma (iso) lankavarasto, sillä kun katselee hintojen nousuja eri elintarvikkeissa, niin odotettavissa on, että ne langatkin kallistuvat. (Toivottavasti ei!) Voipihan neuloa omasta lankavarastosta eikä tarvitse ostaa niin herkästi uusia lankoja. Täytyy kyllä jatkossakin neuloa säästäväisesti ja hyödyntää purkulangatkin, eräänlaista säästäväisyyttä kait tämäkin. 

Sellainen oli heinäkuu. Miten sinun heinäkuusi meni neulomisen osalta?

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että pysyit tavoitteessa. Hintojen nousu onkin hyvä syy kääntyä oman lankavaraston puoleen. Eli aina kun käyttää omasta varastosta jotain, sen voi kuitata säästettyjen puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä! Mutta toivotaan silti etteivät nousisi niin paljon!

      Poista