tiistai 2. elokuuta 2022

Kirjavinkit: Hauskoja ja opettavaisia kirjoja

Heinäkuu oli mielenkiintoinen kirjojen osalta. Kirjat olivat eri aloilta ja mielenkiintoisia. Siinä missä romaaninkin ehdin kuunnella, ehdin myös tutustua Italiaan ja kuunnella oppeja maailman tilasta. Tässä on neljä kuunneltua kirjaa, loput tulevat sitten myöhemmin. Muutamia kirjoja jäi myös kesken äänikirjapalvelun lopetuksen takia. 

1) Minna Suvanto: Kertarysäyksellä - 3/5

Hauska, kevyt romaani - juuri sopiva kesän kevyisiin lukuhetkiin. Kirja on aika sellainen kepeä kirja erosta ja siitä, kun kaikki muuttuu yhtäkkiä. Kirjassa ei ollut sen kummempaa juonta, mutta pieniä juonikuvioita oli kuitenkin saatu. Kirja sijoittuu Suomeen ja pari-kolmekymppiset voivat löytää kirjasta enemmän samaistumispintaa. Neulominen mainittu kirjassa, mikä oli ainakin itselle yllättävää, mutta kirja taitaa olla kirjoitettu näinä neulomisen kultavuosina. :D 

Mitä oppia kirjasta?

Sen, että elämä osaa yllättää sekä negatiivisesti että positiivisesti yhtäkkiä. Sanotaan, että kaikki kylmälaitteet hajoavat aina samalla hetkellä - myös kaikki negatiiviset asiat (ero, työttömyys...) voivat tapahtua samalla hetkellä. Mutta elämässä on aina positiivisia asioita ja nekin tulevat yllättäen ja sattumalta. 


Kuvituksena toiset lyhytvartiset sukat, jotka neuloin edellisten perään, kun hain jämälankasukkainspistä. Väritkin ovat vähän samansuuntaisia edellisten kanssa.

2) Sirkku Salovaara: La Mia Italia - Ihana, mahdoton Italiani - 5/5

Kirja antaa joko hillittömän matkakuumeen tai lieventää sitä. En tiedä vielä, kumpaa se itselleni antoi. Kirja ei ole matkaopas, vaikka matkaoppaaseen verrattavia tietoja kirjassa annetaankin. Minusta kirja oli parempi kuin perinteiset matkaoppaat, jos nyt sopii verrata kirjaa matkaoppaisiin. Kirjassa on paljon pientä, knoppitietoa Italiasta ja ainakin itse kuuntelin niitä uteliaisuudella ja mielenkiinnolla. En ole mikään Italiafani, mutta silti kirjaa oli ihana kuunnella ja oppia. Voin vain kuvitella, kuinka haltioissaan Italiafanit ovat kirjasta. Eräänlainen henkilötarina tämäkin!

Mitä oppia kirjasta?

Erilaisia tietoja Italiasta. Ne voivat olla jopa hyödyksi jossain tilanteissa. 

3) Katja Presnal, Candice Kilpatrick Brathwaite: Big rich money - Miten tehdä yrittäjän unelmasta kannattavaa liiketoimintaa? - 5/5 

Kirja kaikille yrittäjille tai muille, joita kiinnostaa ihmisten uratarinat/elämäntarinat ja ennen kaikkea haluaa saada oman yrityksen menestymään. Tämä kirja on huippuhyvä. Kirja on motivoiva ja antaa varmasti ajateltavaa. Nimestä huolimatta anna kirjalle mahdollisuus! Toisaalta kirjan nimi varmasti herättää huomion ja saa myös siksi ihmisen kiinnostumaan kirjasta, joten tässä kohtaa on onnistuttu kirjan markkinoinnissa. Näitä vastaavanlaisia kirjoja on tällä hetkellä todella paljon, mutta en ainakaan itse ole vielä kyllästynyt niihin. Kirjassa on annettu hyvät ohjeet oman liiketoiminnan parantamiseen ja veikkaan, että niiden avulla kukin yrittäjä saa parannettua ainakin jollain tavalla omaa yritystään. 

Mitä oppia kirjasta?

Sen, kuinka saada oma yritys menestymään. Sekä sen, että konkurssia ei pidä myöskään hävetä. Kirjassa yksi yrittäjätarina on metsä skogenin tarina, joka sitten lopulta meni konkurssiin. Mutta nimenomaan konkurssiakaan ei pidä hävetä vaan on noustava ja yritettävä uudelleen. Liian usein me näemme vain sen menestystarinan tietämättä, mitä kaikkea siellä takana on.

4) Maiju Markkanen, Tero Tiittanen: Taidankin tästä lähteä - Hauskimmat ja hirveimmät treffikokemukset II - 4/5

Tämä kirja on hauska ja sopii aina vakavien tarinoiden rinnalle. Kirja tuo sopivaa hauskuutta, vaikka ei tietenkään toisten epäonnisille treffikokemuksille sovi nauraa. Mutta positiivisen hauskasti! Tästä on muuten ykkösosa, jota en ole lukenut, mutta kaipa sekin täytyy jossain sopivassa välissä. Kirja sopii kuunneltavaksi oikein hyvin esimerkiksi neulomisen ohelle tms. Osa tarinoista on aika uskomattomia ja sitä sopii miettiä, että mitä ihmisten päässä liikkuu. Mutta kirjassa on myös onnellisiakin treffikokemuksia. Vaikka olisit sinkku, niin älä vaivu epätoivoon!

Mitä oppia kirjasta?

Voisin sanoa, että kirjasta olisi hyvä oppia ainakin ne, mitä ei pidä tehdä treffeillä tai miten ei pidä käyttäytyä. 

Nämä kirjat olivatkin kaikista hauskimpia ja kevyimpiä. Vakavat kirjat jäivät toiseen postaukseen. Äänikirjapalvelu loppui ja katsotaan, kuinka nopeasti palaan taas sen pariin. Kokeilujakson aikana otin aika ison äänikirjaspurtin ja tuli kuunneltua todella valtava kasa erilaisia kirjoja. Nyt sopiikin pitää taas hetken taukoa. Ei hätää, kirjavinkkejä tulossa kuitenkin edelleen ja ripottelen noita kuunneltuja kirjoja sinne tänne postauksiin elo-syyskuun aikana. 

Mukavaa elokuun alkua!


2 kommenttia:

  1. Otin tuon Big Rich Money-kirjan talteen, vaikka en yrittäjä olekaan. Ehkä se voisi olla kuitenkin ihan mielenkiintoinen lukaistava. Kiitos vinkistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kyllä se varmasti antaa ajateltavaa muillekin kuin yrittäjille!

      Poista