perjantai 12. elokuuta 2022

Toiseksi paras (sokeriton) porkkanapiirakka

En löytänyt enää maailman parhaan sokerittoman (=ilman lisättyä valkoista sokeria) porkkanapiirakan ohjetta, niin otsikkoon tuli sitten toiseksi paras porkkanapiirakka. Leivon nykyisin yleensä sokerittomasti, jolla tarkoitan ilman lisättyä valkoista sokeria. Yleensä käytän makeuttajana koivusokeria, kookossokeria, steviaa tai hedelmiä - riippuen, mitä leivotaan. Aion kyllä vielä etsiä jostain netistä tuon sokerittoman maailman parhaan porkkanapiirakan ohjeen, koska mun piti jakaa se tänne bloginkin puolelle. Mutta tämä ohje on napattu Valion sivuilta ja on tämä. 


Tämäkin oli hyvää ja reseptiä hieman muokkasin meidän ruokakaapin sisällön mukaan. Ensinnäkin, meillä ei ollut tällä hetkellä steviaa, niin laitoin kookossokeria. Toiseksi, mantelirouhe oli myös loppu, niin sitä ei tullut yhtä desiä. Alle puoli desiä löytyi kaapista ja loput laitoin mantelijauheella ja kookosjauheella, että sain desin täyteen. Inkiväärin taisin unohtaa kokonaan. Sen enempää en muokannut reseptiä - paitsi päällinen on kermaa ja creme fraichea, enkä laittanut siihen enää mitään makeutusta. Niin ja paistoin piirakan pellillä (kuten mokkapalat) enkä kakkuvuoassa kuten ohjeen kuvassa. Strösseliä ei kannata lisätä, jos haluaa sokeritonta. Lisäsin, koska haluan eroon noista vanhemmista strösseleistä. :D

Viime aikoina en ole leiponut niin paljon kuin ennen. Jostain syystä. Mutta aina välillä yritän tännekin tuoda jonkin reseptin, mitä on tullut kokeiltua. Jospa seuraavana olisi vuorossa mustikkapiirakka tuoreista mustikoista. 

Oletko sinä leiponut porkkanakakkua tai -piirakkaa? 

PS: Keltaisesta langasta on tullut jotain palmikkoista. Niistä lisää myöhemmin!

2 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä kakkua ja raikkaan väristä. Minä olen tosi laiska leipomaan. Syntymäpäiväksi saattaa mustikkapiirakka paistua. Se on minun luottoleivonnaiseni. Muut mitä olen joskus osannutkin, olen unohtanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aika harvoin nyt viime aikoina olen itsekin leiponut mutta välillä on kiva kokeilla ja innostua. Mustikkapiirakka on parasta! :)

      Poista