sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Fazer x Novita: Islanti I

Moni on ihaillut Fazer x Novita -lehden Islanti-malleja, eikä ihme, ne ovat kauniita! Todella kauniita! Sellaisia, joihin en ehkä itse (vielä) pysty. Jokin niissä kuitenkin miellytti sen verran, että halusin neuloa jonkin niistä. En uskaltanut vielä lähteä kokeilemaan aikuisen pitkiä villasukkia, niin sovelsin mallia lasten sukkiin. Lapsen sukat neuloontuvat aina nopeasti ja sen lisäksi niihin ei mene niin paljon lankaa kuin aikuisen. Eli siis helppo kokeilla Islanti-sukkia. Fazer -lehteä varten jouduin tilaamaan syyskuussa lisää sopivia värejä ja tilasin mm. tummansinistä. Niistä keristä ajattelin neuloa turkinpippurisukat, mutta kävikin nyt niin, että kerät ovat kuluneet, enkä ole päässyt vielä edes neulomaan turkinpippureita. :D Valitsin näihin Islanti-sukkiin väriksi tummansinisen, vaikka ohjeessa se taitaa olla aavistuksen vaaleampi sininen. Minusta toimii tälläkin värillä. 

Tässä mallissa opin:

** lisää kirjoneuletta.

Koska jokaisesta neulotusta mallista pitää aina oppia jotain, niin tässä mallissa se oppiminen oli kirjoneuleen oppimista. Malli on minusta silti aika helppo (Miten mä sanon aina näin jokaisen mallin kohdalla :D ), mutta jääkarhuissa on eniten pitkiä langanjuoksuja. Lisäksi soveltaminen ei nyt ollut kovin helppoa. Tai olisi se ollut, jos olisi laittanut ylös, mitä sovelsi ensimmäisessä sukassa. Näiden sukkien välissä oli hieman taukoa, niin en oikein muistanut, että mitä kaikkea sitä sovelsikaan. Saattaa olla, että sukat ovat hieman erilaiset keskenään, mutta väitän, ettei sitä erilaisuutta huomaa kovin helposti. Näitä neuloessa mietin, että voisin neuloa nämä myös kokopituisena. Sen verran ehkä innostuin mallista. No, katsotaan nyt kuitenkin, että neulonko. Mallin on suunnitellut Marin Tuulemets ja lankana ohjeessa on Novitan Nalle. Neuloin itse nämä kuitenkin seiskaveikasta ja näistä tuli noin 3-5 -vuotiaan lapsen kokoiset. 

Sitä muuten löytää itsensä neulomasta sellaisia malleja lehdestä, joita ei ensivilkaisulla ajatellut neuloa. Listasin johonkin syyskuiseen postaukseen malleja, joita ajattelin silloin neuloa. Muistaakseni en maininnut yhtäkään Islanti-mallia, ja kappas, niin sitä tuli vaan neulottua sellaiset (joskin sovellettuna, mutta silti!). Mitenköhän on esimerkiksi vuoden päästä, että mitä kaikkea on neulonut :D Täytyy toki takoa nyt, kun rauta on kuumaa, kun tammikuussa ilmestyy se suklaa-keksi-laku -lehti, niin mallit tästä lehdestä saattavat jäädä taustalle. 

Oletko sinä neulonut Islanti -malleja Fazer x Novita -lehdestä? Mikä niistä on suosikkisi?

PS: Muista myös alla olevan joulupipon ohje vielä alennuksessa tänään! 

2 kommenttia:

 1. Islanti-malli oli yksi kauneimmista koko lehdessä. Ajattelin kuitenkin sen olevan liian vaativa, ainakin minulle, ainakin vielä.
  Hyvä idea tehdä pienempänä.
  Jääkarhukohtaan voisi varmaan neuloa tikapuita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tätä Islanti I -mallia, en välttämättä lähtisi vielä niitä muita Islantimalleja neulomaan, mutta tämän voisin ehkä neuloa myös aikuisen koossa. Hyvä idea nuo tikapuusilmukat ja ne varmaan voi lisätä sinne.

   Poista