sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Kahdet lapaset neulekeräyksiin

Enpä ollut pitkiin aikoihin neulonut raitalapasia. Niin se vääryys piti korjata. Nämä lapaset olivat sellainen "aivot narikkaan välityö", koska sellaisia nyt vaan pitää olla. :D Halusin myös vähentää jämälankoja ja neuloin kärkeen eri värejä. Eivätpä ne jämälangat näihin loppuneet, mutta tulipa hyödynnettyä myös vähän jämiä. Nämä menevät johonkin keräykseen, ja näitä neuloessa oli lähinnä mielessä, että miksi en ole laittanut enemmän lapasia neulehyväntekeväisyyskeräyksiin. Lankavan keräys on siitä hyvä tänä vuonna, että sinne voi toimittaa myös lapasia ja pipoja. Vaikka keräys on lasten neulomusten keräys, niin aikuisten kokoja  voi myös toimittaa.  (Menevät sitten teini-ikäisille).  Toivottavasti nämä päätyvät lämmittämään jonkun käsiä. 

Näissä lapasissa ei nyt sen kummempaa ollut. Tavallinen 2o, 2n -resori ja kämmenosa raitoja. Neuloin kiilapeukalon ja kärjessä on nauhakavennukset. Näistä tuli kyllä aika isot - jopa omaan käteen, vaikka silmukoita oli naisen lapasten silmukkamäärä. Lokakuu oli kyllä lapasten aikaa ja nämä neuloin siellä omien mallien ja muiden vaativien töiden välissä. 


Toiset keräykseen menevät lapaset ovat nämä pallolapaset. Nämä neuloin itse asiassa ennen raitalapasia. Näissäkään ei nyt sen kummempaa erityisyyttä ole. Vaalea lanka on kimallelankaa lankakätköistä. Tätä lankaa on vieläkin! Olisin halunnut neuloa jotkut palmikkolapaset vielä keräykseen, mutta nyt taitaa olla jo oma keräyskiintiö täynnä. Yllättävän nopeasti näistä keräyksistä tulee myös hieman stressiä itselle, vaikka ei tietenkään pitäisi tulla.

Lankavan keräys on vielä voimassa marraskuun loppuun asti, ja tarkoitus on laittaa viimeinen paketti matkaan. Lisäksi olen valikoinut (ja hieman neulonut) yhteen lasten/vauvojen keräykseen neuletöitä ja siinä onkin sitten tämän vuoden neulekeräykset. 

Onko sinulla ollut lapasmania viime aikoina vai keskitytkö sukkien neulomiseen?


2 kommenttia:

  1. Lankavan keräys on tosi hyvä. Jännä nähdä raportoivatko tänä vuonna paljonko saivat lahjoituksia. Isompiakin neuleita tarvitaan; teineillähän on lähes aikuisen kokoiset jalat ja kädet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen tykännyt siitä keräyksestä. Toivotaan että kertovat, kuinka paljon saivat. Ihan mielenkiinnolla odotan, että saavatko enemmän vai vähemmän.

      Poista