perjantai 25. marraskuuta 2022

Tammilapaset

Toinen yhteisneulonta, johon osallistuin tänä syksynä, oli @rakkaudellahenna -tilin takana olevan Hennan järjestämä tammilapasten yhteisneulonta. Lapaset näyttivät niin kivoilta, että halusin osallistua. Olen aiemminkin osallistunut Hennan järjestämiin yhteisneulontoihin. Hennan tili on kivan inspiroiva ja sieltä löytyy paljon lapasia. Tietääkseni näidenkin tammilapasten kaaviot ovat edelleen näkyvillä, mutta kokonaisen ohjeen saa myös Hennan verkkokaupasta. 


Päädyin vihreään ja valkoiseen väreissä, vaikka muitakin värejä mietin, lähinnä punaruskeaa vihreän tilalle. Neuloin samanaikaisesti silloin toista juttua punaruskealla, mutta en sitten kuitenkaan halunnut valita sitä tähänkin malliin. Mielestäni vihreäkin sopii hyvin näihin. Näistä lapasista tuli hieman isommat kuin mitä Hennan lapaset ovat yleensä olleet. Aiemmin ovat olleet sopivat, mutta näissä kaavio olikin hieman isompi, joten ei ihmekään, että tuli isommat. Itselleni lapasten pituus on noin puolisenttiä vähän liian iso. Mietin, että josko olisi tehnyt nämä siten, että olisi jättänyt pois tuon pystytammilehden niin pituutta olisi voinut säätää ehkä paremmin. Leveydeltään nämä eivät ole kuitenkaan yhtään sen isommat kuin muutkaan Hennan lapaset. En ole vielä laittanut näitä mihinkään keräykseen, joten saavat odottaa lahjavarastossa, jos tulee jokin sopiva saaja. Moni muuten neuloi nämä nallenvahvuisella langalla ja tuli kuulemma hyvät.

Näissä tuli harjoiteltua kirjoneuletta hyvin paljon ja malli ei välttämättä ole aloittelijaystävällinen. Pitkiä langanjuoksuja on ja ohjetta sai katsoa. Jonkinlainen kaava noissa lehdissä kuitenkin on ja sen tajusin toista lapasta tehdessä. Lapasten toinen puoli on pystyviivaa kahdella värillä eli se on ainakin helppoa. Kauniit lapaset syntyivät tämän yhteisneulonnan tuloksena ja olipa kiva osallistua. Näiden jälkeen Hennalla on ollut jo pari muutakin yhteisneulontaa, mutta en ole itse ehtinyt niihin osallistumaan. Nekin lapaset olivat todella kauniita.

Tulevat viikot ovat kyllä yhteisneulontavoittoisia, kun niitä on alkamassa todella paljon. Mutta minusta ne ei kuitenkaan sulje pois toisiaan, koska meitä neulojia on niin erilaisia ja jokaisessa yhteisneulonnassa on erilaisia juttuja. Muista myös ensi viikolla alkava #joulupupukal täällä blogissa! Aika hurjaa, että ensi viikolla saa avata jo joulukalenterin ja tämä vuosi on kohta ohi.

Osallistuitko sinä näiden lapasten yhteisneulontaan tai oletko neulonut ne muuten?

6 kommenttia:

 1. Kaunis kuva ja tammenoksa on piste i:n päällä. Olen kerran osallistunut Hennan lapasKALiin, mutta nyt olen vähän unohtanut seurailla häntä, joten kiitos muistutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hennalla näitä yhteisneulontoja kyllä riittää :)

   Poista
 2. Ai niin, nyt huomasin miksi en ole enää seurannut Hennaa: hän on aktiivisempi instagramissa ja minä olen sieltä poistunut. Aloin saamaan sitä kautta vähän tylsiä viestejä, niin jättäydyin pois. Harmi sinänsä, mutta seurailen blogeja, Youtube-kanavia ja Raverlyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Instagramissa on kyllä huonot puolensakin. Hennalla on muuten blogikin, mutta ei ole tainnut sitä päivittää pitkiin aikoihin.

   Poista
 3. Nämä Tammilapaset ovat kyllä kauniit ja niitä näkyikin paljon tehtävän somessa; itse en kuitenkaan osallistunut. Isoiksi jotkut myös sanoivat, mutta ehkä tosiaan Nallelangalla tehtäessä koko voisi olla sopivampi. Ja jännää, kun sinullakin alkaa kiva pupusukka-yhteisneulonta👍🤗T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hieman suuremmat ovat mutta moni teki ilmeisesti näitä myös miehille joten onneksi löytyy vaihtoehtoja. Kiitos tsempeistä, hieman jännittää, saa nähä, mitä palautetta siitä tulee :D

   Poista