torstai 17. marraskuuta 2022

Tuu mukaan neulomaan lapsen pupusukkia!

Järjestän ensimmäisen yhteisneulonnan joulukuun alussa! Jännittävää! Yhteisneulonta on 1.12 - 5.12 ja julkaisen jokaisena päivänä ohjepätkät sekä täällä blogissa että Instagramissa. Kyseessä on itse suunnittelema lasten pupusukkamalli. Koostan myöhemmin ohjepätkistä myös kokonaisen ohjeen ja se tulee viimeistään ensi vuoden alussa. Sukkia voi neuloa ihan omaan tahtiin, eikä niiden tarvitse olla valmiina 5.12. Jätän todennäköisesti ohjepätkät näkyviin ainakin Instagramiin ja blogissakin ne ovat vuoden loppuun asti. 

Luvassa on myös lisäksi arvontapalkinto, jonka arvon kaikkien kuvan (valmiista sukista) postanneiden kesken. Kuvia valmiista sukista voi julkaista tämän vuoden loppuun asti Instagramissa käyttäen hashtägiä #joulupupukal. Arvon lankapalkinnon vuoden alussa. Lankapalkinnon on sponsoroinut Lankava ja se on 2 kerää Mainio-sukkalankaa. Sukat voi neuloa oma valinteisella sukkalangalla, mutta kuvan sukat ovat neulottu 225 m = 100 g vahvuisella langalla ja ohje suunniteltu sille. Lisäksi neulon tällä hetkellä toista paria  260 m = 100 g -vahvuisella langalla ja vaikuttaa siltä, että ohje sopii myös sen vahvuiselle hyvin. Yhteisneulonnan aikana ohjeessa on yksi koko, mutta langan vaihtelulla saa pientä kokovaihtelua aikaan. Lopulliseen ohjeeseen on mietinnässä tällä hetkellä toinen tai useampi koko, mutta en tiedä vielä varmasti, kuinka monta kokoa lopulta lopulliseen ohjeeseen tulee. Kuvassa näkyvät sukat ovat noin 2-4 -vuotiaalle lapselle, mutta jalan pituutta voi neuloa lyhyemmäksi tai pidemmäksi, jos tarve vaatii.

Ohje on helpohko kirjoneulesukka. Olen yrittänyt suunnitella, ettei pitkiä langanjuoksuja olisi, mutta jossain kohti on hieman pidempiä kuin muutama silmukka. Mutta niitä kohtia ei ole montaa! Vaikka tämä on nyt nimetty joulupupuksi, niin nämähän sopivat myös pääsiäiseen. :) Jos en ehdi enää laittaa postausta tästä, niin 1.12 tulee ensimmäinen ohjepätkä. 

Tuu mukaan neulomaan lapsen pupusukkia! Millä väreillä sä neuloisit pupusukat?

2 kommenttia:

  1. Tulikin mieleen, että eri värillä voisinkin osallistua pääsiäissukkaneulontaan. Jouluksi on tulossa jotain muuta. Novitan langoista käy siis Muumitalo- ja Nalle-langat. Kerrotko vielä paljonko lankaa tarvitsee ja minkä kokoiselle lapselle ohje on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos neulot. :) Juurikin tuo punainen on neulottu muumilangalla eli käy ja neulon parhaillaan itse Lankavan Mainio langalla, joka on samanlainen kuin Nalle ja minulla tuli sukasta ihan hyvä eli sanoisin että käy. Nämä menekit on suuntaa-antavia: Molempien sukkien painot noin 60 - 65 g. Valkoista noin 15 - 20 g, punaista väriä noin 50 g, ja 260 m = 100 g lankaa noin 40 - 45 g. Tuon jalkaosan mitta on omissa sukissa 15 - 17 cm joka vastaa nopeasti katsottuna ehkä kokoa 26 - 28, mutta jalkaosaa voi helposti neuloa lyhyemmäksi tai pidemmäksi.

      Poista