tiistai 15. marraskuuta 2022

Kalevala x Novita -neulelehti 2022

Oon vielä vähäsen Fazer x Novita -lehden lumoissa, niin nyt jo tulee seuraavaa neulelehteä. Ajattelin kyllä ensin, että en hanki tätä lehteä, mutta  julkaisuviikolla pienen pieni sisäinen intuitio nosti päätään ja käski hankkia. Mietin pitkään siltikin, mutta päätin elää hetkessä ja hankkia. Kun minulle ei ole tullut tänä vuonna Novitan lehtiä, enkä pahemmin muitakaan käsityölehtiä ole tilannut, niin pitkästä aikaa ajattelin investoida neulelehteen. Olen kuitenkin säilyttänyt (ja säilytän edelleen) kaikki nämä erikoislehdet ja sukkalehdet. Tämä sopii hyvin sinne joukkoon! Muistan myös nuoruudesta Kalevala-sarjan korut ja niitäkin on useampia kappaleita. Ihana, kun korutkin inspiroivat neulesuunnitteluun. Lehdessä on 23 juhlavaa mallia ja löytyy mekkoja, sukkia, neuleita, poncho, pari huivia, sormikkaat, pipo, tossut. Erittäin laaja skaala neuleideoita. Varmaan unohdinkin jonkun. 


Omat suosikit lehdestä:

** Ilmajoen sormus -tossut (Ronja Hakalehto)

** Talon sydän -sukat (Niina Laitinen)

** Louhetar -huivi (Minna Metsänen)


Sehän on sitten taas eri asia, mitä puikoille oikeasti päätyy :D Tällä hetkellä eniten innostaisi nuo tossut, mutta en ole ikinä neulonut tossuja. Ei kait ne vaikeat voi olla? Olen ylpeä itsestäni, jos saan neulottua edes yhden työn lehdestä. En usko, että kovin montaa työtä lehdestä neulon, sillä siinä on kuitenkin sen verran vaikeita ja suurikokoisia töitä. En ole vielä kirjoneulepaitojen tai -mekkojen tasolla. Ihania ne kyllä ovat, mutta hitusen vaikeita vielä itselle. Ja vaikka vaikeudesta selvittäisiin, niin kohtaisin varmaan lankaongelman. Kotoa tuskin löytyy paitaan lankoja ja jokaisen työn perässä en mene lankakauppaan :D Huivia olen myös vähän miettinyt, että mistä kotoa löytyvistä langoista voisin sen toteuttaa. 

Ehkä se onkin tämä huivi, mikä päätyy ensimmäisenä puikoille. Kaunis kuin mikä! Ja Minna Metsänen on taitava suunnittelija. Tykkään hänen malleista! Huivi vaikuttaa helpolta, ts. ei ole kirjoneuletta vaan helppoa palmikkoa yms. Ohje on muistaakseni Woolly Woodille ja Tuuli -mohairlangalle, mutta ajattelin katsoa omista kätköistä jotain muita sopivia lankoja, todennäköisesti vain yhden langan.


Näistä Talon sydän -sukista tulee kyllä mieleen niin Niina Laitinen. Mulla on Talon sydän -koruja ja toisaalta nämäkin olisi ihana neuloa. Neuloisin ne kyllä lyhyempinä, mutta se lienee helppo soveltaminen. Näissä on lankana Novitan Nalle ja niitä nyt ainakin löytyisi kotoakin. Ehkä ei samoilla väreillä tulisi neulottua. Näistä voisi jopa saada itselle sopivat sukat, kun yleensä Niinan mallit ovat aika sopivia omaan jalkaan. Niinan mallit saattavat ensivaikutelmaltaan vaikuttaa vaikeilta, mutta tarkemman perehtymisen johdosta ne eivät välttämättä olekaan vaikeita. Tämäkin malli kuvassa näyttää vaikealta, mutta ei siinä taida olla pitkiä langanjuoksuja. Ohjetta saisi kyllä katsoa varmasti tarkasti neulomisen rinnalla.

No näissä tunnelmissa jään miettimään ensimmäistä työtä lehdestä. Olen jo oppinut, että ensimmäinen työ voi olla myös jokin muu kuin mikään näistä. Lehti on minusta silti aika klassikkolehti, vaikka turhan usein näitä julkaisuja tuleekin, sillä tuntuu, että moni aiempi lehti jää aina uuden jalkoihin. Esimerkiksi Talvi-numero. Sehän ilmestyi vasta myös muutama viikko sitten. Onneksi näistä voi neuloa myös pitkälle tulevaisuudessakin. Ihana tätä on joka tapauksessa selata.

Oletko sinä hankkinut Kalevala x Novita -neulelehden? Ajattelitko hankkia sen?

4 kommenttia:

 1. Kovin varovasti luin tätä postausta. Olin nimittäin päättänyt olla hankkimatta lehteä ja pelkäsin, että jos alan tutustumaan siihen, niin iskee inspiraatio, ei neulomaan vaan ostamaan lehti. Arvelin että ovat liian vaativia ja siksi näin.
  Toivottavasti löydät kivoja ohjeita ja näemme niitä sitten täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole kaduttanut vaikka hankkikin lehden, juurikin kun en ole muita lehtiä pahemmin hankkinut. Tavoite on neuloa edes yksi työ lehdestä, mutta aikarajaa siihen ei ole :D Tällä hetkellä eniten innostaisi tuo huivi, mutta ei liene mikään pieni työ. Kerron sitten, jos saan aloitettua jonkin.

   Poista
 2. En ole vielä hankkinut, mutta ihana olisi hankkia:) Vilaukselta näin siellä semmoisen mustan kuviollisen neulemekon, jossa oli tupsuja ja sehän olisi ihana tehdä. En tiedä jaksaisinko, mutta voisihan sitä vain fiilistellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin itsekin hankkia tämän fiilistelyyn :D Mutta tavoitteena on silti neuloa edes yksi. Sen myötä saattaa innostua sitten toisestakin :)

   Poista