tiistai 22. marraskuuta 2022

Ohje: Love love -villasukat & lapaset setti

Luvassa on marraskuun toinen uusi ohje, tai oikeastaan pienehkö e-kirja, joka sisältää ohjeet sukkiin sekä lapasiin. Idea tähän lähti oikeastaan isoista ajatuksista ja päädyin suunnittelemaan pienen setin. En halunnut kuitenkaan, että  jalostan sukat myös lapasiksi tai toisinpäin vaan halusin, että molemmat ovat vähän erilaisia, mutta niissä on samaa. Niinpä syntyi Love love -ekirja. Nämä ovat saatavilla vain yhdessä, paitsi sukkien ohjeeseen liittyy yllätys. Selviää alempana tekstistä. 

Ohjeen sukat ovat noin 37/38 jalkaan ja lapaset ovat aikuisen kokoa. Sukkien pituutta on helppo säädellä ja halusinkin tehdä jalkaosan helpoksi muokattavaksi. Viime aikoina olen alkanut myös muissa neulomistöissä kikkailemaan ja testailemaan ohjeita eri langan vahvuuksilla kuten esimerkiksi Islanti I -sukissa tein. Minusta hyvin toimii langan vaihto, välillä ehkä paremmin kuin puikkokoon vaihtaminen. En nimittäin osaa vaihtaa kuitenkaan puikkoja isompaan tai pienempään samassa langassa, esimerkiksi seiskaveikkaa en osaa neuloa nelosen puikolla ja kolmosen puikoilla neuletyöstä tulee liian kova omaan makuun. Hups, meni vähän ohi aiheen :D

Yhteissetti löytyy tunnetusti sekä Ravelrystä että Lankajengistä. Nämä ohjeet eivät tule erikseen vaan ovat saatavilla yhdessä,  Ekirja/ohjesetti on alennuksessa tämän viikon sunnuntaihin asti ja kannattaa napata se talteen. Näitähän voi neuloa esimerkiksi tulevana ystävänpäivänäkin eli sopii muihinkin teemoihin kuin nyt joulun alle. 

Ohjesetti Lankajengistä

Tämä nyt saattaa olla jo kantaaottavaa neulomista, mutta joskus ne ideat syntyvät näinkin. Iloista marraskuun lumiviikkoa sinulle! Toivotaan, että lumesta on iloa pitkään, eikä ihan heti muutu loskaksi!

2 kommenttia:

  1. Oikein suloiset ovat ja pinkki sopii hyvin harmaan kaveriksi. Minulla tulee aika hyvää jälkeä 7 veikalla ja 3,5 mm puikoilla. Nalle-vahvuuteen etsin vielä oikeaa puikkokokoa, joko 3 mm tai 2,75 mm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onneksi oli samaa punaista molempiin niin sai yhteneväisen. Jep, välillä se langanvaihto ohjeessa on parempi kuin puikkokoon vaihtaminen. Paitsi viime aikoina olen kyllä halunnut testata kirjoneuleosioissa suurempaa puikkokokoa, vielä kuitenkaan uskaltamatta esimerkiksi Marianne V sukista olisi voinut tulla paremmat jos olisi ottanut kuvioon 4 puikot. Kirjoneulekäsialani on ilmeisesti kuitenkin aika tiukka. No ehkä jonain päivänä. :D

      Poista