tiistai 1. marraskuuta 2022

Tehdään marraskuusta värikäs!

Ajattelin listata vinkkejä, kuinka selvitä pimeästä ajasta eli marraskuusta. Marraskuu on kuukausista aina harmain, kun vielä ei ole lunta ja lehdet ovat pudonneet puista. Minusta pimeys on kyllä kivaakin, mutta ymmärrän ihmisiä, joille se pimeä aika on haastavaa. Vaikka pakko kyllä todeta, että koko päivän harmauden ja pimeyden kanssa saa olla jo tosi positiivinen. Onneksi on sentään etäpäivät, jolloin saa olla valoisana aikana myös kotona. Värit tutkitusti piristävät ihmisen mieltä ja ajattelin listata vinkkejä vireään ja pirteään marraskuuhun ja kuinka saada siitä värikkäämpi. Vinkit perustuvat yhteen kirjaan, jonka kuuntelin. 

** Tee käsillä asioita! Kirjoita, haravoi, leivo, askartele, piirrä, neulo ja virkkaa! Kirjassa puhuttiin paljon kädentaidoista ja kuinka niistä on hyötyä vireyteen ja virkeään elämään. En voisi olla enemmän samaa mieltä. Neulominen ja virkkaaminen oli tottakai mainittu ja niistä puhuttiin ehkä noin 10-15 minuuttia.  Neulojat varmasti tietääkin neulomisen hyödyt, mutta se, että käsillä kirjoittaminen vähenee aivan liian nopeasti on aika pysäyttävää. Tottakai digitaalisuudessa on hyötyä, mutta kirjassa kannustettiin esimerkiksi kirjoittamaan asioita todella paljon. Taidanpa minäkin edelleen suunnitella neuleasiat paperilla, enkä edes enää harkitse siirtymistä tietokonepohjaisiin kaavioihin. Jokin siinä nimittäin on, että kaavioiden tekeminen käsillä on paljon kivempaa kuin tietokoneella. 

** Värikäs ja ravinnerikas ruoka! Lautaselle paljon värikästä ruokaa. Vähennä sokeria ja vaaleita hiilihydraatteja. Valitse kaupan hedelmä- ja vihannesosastolta kaksi uutta hedelmää tai vihannesta esimerkiksi viikottain. Näin uusia makuja tulee kokeiltua ja ties vaikka niitä jää vakkarilistalle.

** Lisää värejä kotiin! Kun ulkona on pimeää ja harmaata, lisää värejä kotiin. Värikkäitä tauluja, sisustustyynyjä, vilttejä, kukkia, ihan mitä vain värikästä, mitä haluat kotiisi. Ihmisen mieli ammentaa hyvää oloa ympäriltämme, ja väreillä saamme värikästä mieltä itsellemme. Saman voi toteuttaa esimerkiksi pukeutumisessa. Kukat piristävät myös ihmisen mieltä tutkitusti. 


Kirja on Raija Kivimetsän Vireä elämä. Kirjassa oli paljon enemmän kuin vain nämä mainitut ja jos heräsi mielenkiinto, niin suosittelen lukemaan/kuuntelemaan kirjan. Kirjassa lisäksi suositeltiin tuoksuja ja tuoksumeditaatioita sekä puhuttiin ravinnosta todella paljon. Uskon, että apea ja alakuloinen mieli olisi voitettavissa mm. kirjan valinnoilla. Toki ihmisellä on oikeus olla välillä surullinen ja apea, mutta jos se alkaa vaikuttaa liian paljon jokapäiväiseen elämään, niin silloin kannattaa tehdä muutoksia. Koska emme voi valita säätilaa tai vuodenaikoja, monilla muilla asioilla voimme kuitenkin vaikuttaa mielialaan. Kaikkea ravinnosta liittyvää en referoi tähän, vaan kirja kannattaa kuunnella, jos ravintoasiat kiinnostavat enemmän. Ravinnolla on jonkinlainen yhteys mielen voimaan ja terveyteen. Kirjassa lukijan ääni on kyllä aika monotoninen ja itse kuuntelin sen lähes 2x nopeudella, jotta sen jaksoi kuunnella. Kukaan meistä ei tietenkään voi äänellemme mitään, mutta onneksi on äänenvoimakkuussäätö.

Otan haasteen vastaan ja yritän marraskuun postauksissa julkaista aina mahdollisimman värikkäitä kuvia. Kyllä se pimeys voitetaan!

Valoa kaikille pimeimpään kuukauteen! Lupaan myös yrittää neuloa paljon eri väreillä, vaikka ei se kait ole kovin suuri vaikeus minulle. Mukavaa marraskuuta kaikille! 

PS: Lokakuun kulutukset ja keskeneräiset tulossa myös pian!

4 kommenttia:

 1. Asia on juuri niin kuin kirjoit, väriä elämään? Miksi suomalaiset pukeutuvat talvella mustaan tai vähintään johonkin muuhun tummaan väriin? No, ettei roiskuva kura näkyisi takissa niin selvästi. Tämän ovat huomanneet myös takkikauppiaat. Vaihtoehdot ovat vähissä, jos yrittää etsiä takkikaupasta jonkun muun väristä talvitakkia kuin mustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Kyllä vain, itselläkin on mustia ja tummia takkeja ja tykkään mustista tai harmaista vaatteista. Ehkä siksi sitten neulon värikkäästi ja teen värikkäistä asusteita ja villasukkia. Pääasia kait ettei kaikki ole mustaa kaikkialla ja sitä väriäkin sitten on jossain edes :D

   Poista
 2. Viime aikoina vaunulenkeillä olen ollut kauhean iloinen, sillä tihkusateella ihmisten määrä vähentyy heti huomattavasti. Se on kivaa, koska se luo omanlaisensa tunnelman marraskuun harmaaseen säähän. Marraskuu on siitä ihana, että koen sen kuukauden aikana luonnon ottavan ison, rauhallisen henkäyksen, jolloin se valmistautuu talveen. Harmaat päivät toistavat toisiaan ja on ihanan rauhallista. Pimeys saapuu aikaisin, mutta niin tekevät myös toinen toistaan kauniimmat kynttilät ja kausivalot. Eläköön marraskuu, heheh!

  En liene valtavirtaa näillä ajatuksilla, mutta ei se haitanne. Värit ovat läsnä kuitenkin pukeutumisessa joka päivä. Asusteet ovat sinisen eri sävyjä ja vaaleista boot cut-farkuistani en luovu loskassakaan - ja lahkeet ovat sen näköiset xD Lisäksi menin raskaushuuruissani ostamaan tulenpunaisen käsilaukun, nyt täytynee ryhtyä neulomaan siihen sopivia asusteita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina ja onnea pienokaisesta! :) Minäkin tykkään tietyllä tapaa marraskuusta vaikka ulkovaatteet saattaa olla mustia ja tummia, mutta yritän sitten neuloa värikkäästi jotta en olisi täysin tummiin pukeutunut. Odotan, että näen tulevat värikkäät asusteesi!

   Poista