sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Ensimmäiset ja toiset sukat Fazer x Novita II -lehdestä

Tammikuussa valmistui myös ensimmäiset sukat toisesta Fazer x Novita -lehdestä. Lehdessä on paljon kivoja malleja. Halusin, että ensimmäinen neuletyö lehdestä on suht helpohko, etten lannistu esimerkiksi vaikean kirjoneuleen alle.  Mietin pitkään, että minkä aloitan ensimmäisenä. Valinta oli vaikea, mutta halusin myös, että langat löytyvät kotoa. Niinpä ensimmäiseksi malliksi tuli Domino VI. Lehdessä on ihania dominomalleja ja haluaisin muutamat muutkin neuloa, mutta tämä oli oikein sopiva ensimmäiseksi malliksi.


Onneksi kotona on ruskeaa parissakin eri sävyssä. Vaaleanpunaisen langan kanssa hieman tuskailin, kun en halunnut ostaa (vielä siinä vaiheessa), mutta halusin kuitenkin sen olevan suht samaa sävyä kuin lehdessä. Tämä vaaleanpunainen oli pidempään jämäpallona ja ilmeisesti on purettua lankaa. Joskin se on ollut kauan pallona, niin on ehtinyt suoristuakin :D Malli on helppo, mutta kannattaa silti olla tarkkana, sillä ensimmäisessä sukassa onnistuin myös purkamaan, kun neuloin väärällä värillä liikaa. :D Jännästi kehitelty kuvio, mutta minusta ihan helppokin ja sopii myös kirjoneulealoittelijoille. Tästä mallista saa myös kivoja erilaisia väriyhdistelmiä.

Toisena valmistui Geisha-malli. Lehdessä on ihania Geisha-malleja, mutta osa on aika vaikeita itselleni. Olen kyllä katsonut niitäkin  "soveltavalla silmällä" eli jos neuloisin, niin neuloisin vähän helpommalla tavalla jonkin. Joka tapauksessa tämä Geisha VI on suoraan lehdestä eikä sovellettu. Tähän oli kivasti keksitty idea geisha-kekseistä ja aika helpohko malli. Jonkin verran pidempiä langanjuoksuja varressa, mutta jalkaosuus tasaa tilannetta ja on helppo.

Nyt on jo kolmaskin malli valmiina ja neljäskin puikoilla, mutta tunnustettakoon, että ovat hieman jääneet jälkeen, kun muita neuletöitä on tullut tehtyä enemmän. Ehkä tämä lehti on itselle vähän sellainen "harjoittelua kirjoneuleeseen" sillä olen katsellut mm. Fazerin sinistä mallia, että josko neuloisin sen :D Välillä tekee kyllä hyvää neuloa ohjeista, kun yleensä tapana on soveltaa ja suunnitella itse. Lehti on kiva ja sanon taas tämän saman, että onneksi siitä voi neuloa koko vuoden ja vielä tulevaisuudessakin. Ei tarvitse kaikkea neuloa tänä vuonna. 

Mikä on sinun suosikkisi Fazer x Novita II lehdestä tai oletko saanut valmiiksi jonkin parin? 

PS: Kurkkaa lapasohjeeni Lankajengissä, ne ovat alennuksessa koko helmikuun! Lankajengiin

2 kommenttia:

  1. Domino VI olisi todella hyvä kirjoneuleharjoitus minullekin. Omasta varastosta ei nyt löydy ruskeaa 7-veikkaa, joten korkeintaan toteutuisi esim. sinisellä. Marjapuuroa ja luonnonvalkoista löytyy. Minun ohjelmassani on Da-Capo II. Vaikuttaa riittävän helpolta ja ohjeen mukaiset Nalle-langat ja värit ovat varastossani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii varmasti muillakin väreillä kuin ruskealla. Kieltämättä näihin valintoihin vaikuttaa kotoa löytyvät langat. Se on myös kaunis malli!

      Poista