torstai 16. helmikuuta 2023

Neulekirja: Veronika Lindberg - Knit This

Luonnoksissa on pari eri kirjapostausta, mutta aloitetaan nyt ensin tällä neulekirjalla. Tämän kirjan sain joululahjaksi. (Okei, myönnetään, annoin kyllä vinkin ;) ) Ennen ensivilkaisuja ajattelin kirjan olevan sellainen, josta löydän neulomista. Koska Urban Knit ensimmäinen kirja jo on, niin en halunnut liian samanlaista toista kirjaa ja siitä syystä Urban Knit Iisi jäi pois vinkkilistalta. Lisäksi Veronika Lindberg oli itselle ihan tuntematon ja on aina kiva tutustua uuteen neulesuunnittelijaan. Moni varmaan tietää Veronikan @kutovakika -nimimerkistä Instagramissa ja siitä, että hän neuloi hääpukunsa - ja oliko jopa kuudessa viikossa. Aika hurjaa! :D 


Knit This! on aivan ihana kirja. Kirjan layout, koko, mallien asettelu ja sommittelu on todella ihanasti tehty ja ennen kaikkea kaunis. Tätä kirjaa selailee ihan mielellään, kun kaipaa hetken rauhoittumista ja rentoutumista. Lisäksi kirjassa on ihania neulemalleja ja vaikuttavat myös helpohkoilta. Kirjassa on 21 neuleohjetta ja niistä löytyy paitoja, pipoja, sukkia, lapasia, neuletakkeja. Aivan kaikkea siis! Eniten on varmasti paitoja. Kirjassa on kirjoneuletta, palmikoita, patenttineuleita ja myös kokeneet löytää vaikeampia töitä. Malleissa saattaa olla kirjailuja, nyppyjä, silmukointia, ja sellaisia pieniä yksityiskohtia neuleissa. Se pieni twist, jolla se erottuu muista neulemaailman töistä. Mutta nehän voi aina jättää myös pois, jos kokee, ettei esim. silmukointi ole oma juttu.

Vielä en ole aloittanut mitään, koska aika on mennyt ihaillessa kirjaa ja muissa neuletöissä. Tuntuu, ettei neuletyölista lopu ikinä vaan se kasvaa. Kirjasta kiinnostaisi aloittaa pipo tai helppo paita. Todennäköisyys on varmaan pipolle tai muulle pienemmälle neuletyölle. Kirja on myös kivan kokoinen ja mahtuu vaikka käsilaukkuun ja neuleohjeet vaikuttavat myös selkeiltä. 

Onko Knit This -kirja sinulle tuttu?

4 kommenttia: