tiistai 7. helmikuuta 2023

Viime vuoden lapasia

Viime vuosi oli melkoinen lapasvuosi ja tuli kokeiltua ja harjoiteltua erilaisia lapasia. Muutamat lapaset on jäänyt esittelemättä blogin puolella, joten laitan ne nyt tähän samaan postaukseen. Kaikenlaisia ideoita piti toteuttaa ja katsoa, millaisia tulee. Raitalapasia on kiva tehdä, kun niihin saa laitettua jämiä ja ne ovat aina niin piristävät. 


Alla oleviin Variaatiolapasiin on ohje Novitan sivuilla. Nämä tuli neulottua vasta ihan jouluviikolla lahjaksi. Kivat palmikkolapaset ja välillä täytyy neuloa ohjeista, vaikka se hitusen hankalampaa onkin :D Mutta tekee hyvää mielelle ja aivoille! Nämä lapaset ovat muuten jännät, että resori jatkui kämmenen alapuolella noin peukaloon asti.  Tässä vielä linkki lapasiin: Variaatio-lapaset . Nämä olivat muistaakseni se malli E.


Lähes viimeisenä on oma malli kirjoneulekuvioista. Jostain syystä halusin joskus suunnitella nuo kuviot ja ne piti tietenkin neuloa nähtäväksi, että millaiset ne ovat ihan neulottuna. Kivat peruslapaset ja kirjoneulekuvio tuo kyllä lapasiin vähän paksuutta ja sitä kautta lämpöä. Näihin sai myös kivasti upotettua jämälankoja. 


Viimeisenä ehkä oma suosikkini. Tykkään tuosta alla olevien lapasten värityksestä, kun ruskea, pinkki ja vihreä sopivat hyvin yhteen. En yleensä ihan näin monivärisiä lapasia tee, mutta näissä oli kokeiltava jotain erilaista väriyhdistelmää. Kaikki langat taisi olla sellaisia pieniä jämänöttösiä. Niistä sai hyvin erikokoisia raitoja. Tänäkin vuonna neulon todennäköisesti lapasia, mutta kaipailen ehkä niihin jotain uutta. Mutta katsotaan, mitä se uusi voisi olla. Ehkä tuo kiilapeukalo sujuu nyt jo ihan hyvin - kiitos näiden viime vuoden lapasharjoitusten :D 

Mikä on sinun suosikkisi näistä lapasista? 

PS: Kurkkaa Lankajengiin: laitoin Love love setin alennukseen helmikuun kunniaksi. Ne voi neuloa vaikkapa ystävälle! 


2 kommenttia:

  1. Minun suosikkini on tuo ylimmäinen pari. Toisaalta alimmainen monivärinen on oikein iloinen ja kiva, kun suklaanruskea on kokenut uuden tulemisen oltuaan jossain kumman pannassa monta vuosikymmentä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joo itsekin yllätyin kuinka kiva tuo ruskea oli noissa lapasissa. Joskus kohtuuison säkin ostin suklaaruskeaa väriä Novitan tehtaanmyymälästä, onneksi sitä voi nyt neuloa karkki- ja suklaasukkiin. :)

      Poista