tiistai 21. helmikuuta 2023

I'm so mohair pipo

Hei blogin lukija: Maaliskuun loppuun asti Taika-pipon, Polkuja pitkin -palmikkopipon ja Ruusunnuppu-palmikkopipon ohjeet alennuksessa Ravelryssä ja Lankajengissä! Kurkkaa: https://www.ravelry.com/stores/maarit-o-designs

Viime vuonna se tämän pipon villitys kait alkoi neulesomessa. En ajatelllut aluksi neuloa tätä, kun en omistanut mohairlankaakaan. Sitten näin jollain instagramissa näitä pipoja Nordic Woolista tehtynä. Koska Nordic Wool -lankoja lojuu kotona epämääräinen kasa eri väreissä, päätin kokeilla myös tätä pipoa ilman mohairia.

Pipo on todella helppo (pelkkää 1 o, 1 n + kavennukset), mutta pakko myöntää, että ehkä se idea mohairpiposta puuttuu tästä mun neulomasta piposta, kun ei ole sitä mohairia. Pipon ohje löytyy Novitan sivuilta täältä. Novita teki tähän pipoon jopa muutamia tarvikepaketteja, jossa on siis pipon ohje ja tarvittavat langat. Lankayhdistelmiä on useita ja ehkäpä sitä täytyy reippaasti vaan itsekin kokeilla eri lankayhdistelmillä. Tässä pipossa on yksi lanka Novitan Nordic Woolia ja lankaa meni lähes kaksi kerää. Jokin pieni nöttönen jäi. Piposta tuli ehkä vähän liian pieni itselle, johtuukohan se siitä että on vain yksi lanka eikä useampaa kuin ohjeessa. Ehkä mohair tekee siitä hitusen isomman. Seuraavan pipon ajattelin tehdä Nordic Wool+mohair yhdistelmällä. Mietin, josko myös laittaisi 4 silmukkaa enemmän, jotta tulisi suurempi. Tästä piposta tuli myös ruksi lankabingoon.

Yleensäkin musta tuntuu, että ensimmäinen pipo on aina sellainen kokeilukappale ja toisesta tulee sitten oikeankokoinen. Alussa ei vaan mitenkään voi tietää, että minkäkokoinen pipo tulee ja miten sopii sitten päähän. Siksi yleensä neulonkin pipoja peräkkäin, niin seuraava on jo sopiva. :D Tämä pipo luultavasti matkaa hyväntekeväisyyteen tai ainakin nyt lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa saajaa.

Oletko sinä neulonut näitä hittipipoja eli I'm so mohair -pipoja?


6 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä näitä pipoja kokeillut tehdä, vaikka tosiaan somessa näitä tehdään kyllä aika tiuhaan tahtiin. Muita pipoja kyllä aina välillä ja se menee justiin noin niinkuin kirjoitit; ensimmäisestä ei koskaan tule sopivaa😅t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla että muutkin ovat huomanneet saman :D

   Poista
 2. Mohair tekee siitä isomman eli jos seuraavassa pipossa käytät kahta lankaa niin älä lisää silmukoita. Tarkista myös puikkokoko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taidan kokeilla samalla silmukkamäärällä mohairin kanssa ja katsoa mitä siitä tulee!

   Poista
 3. Ensimmäinen on usein testikappale. Minulla oli jonkinlaista mohairia toisen langan kaverina, mutta ei siitä noin pörhöistä tullut, kuin Novitan kuvassa. Ehkä lanka oli vääränlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa noissa ohjeen lankayhdistelmissä on useamman langan mohair, oliko peräti jossain viidellä mohairlangalla. Taidan koittaa samalla silmukkamäärällä ja mohairilla ja katsoa mitä tulee. Kolmas sitten suuremmilla silmukkamäärillä :D

   Poista