perjantai 3. helmikuuta 2023

Tammikuu 2023

Voihan tammikuu! Kuukausista kivoin ja lumisin ja uuden alku. Tai näin se pitäisi olla. Olen aina tykännyt tammikuusta. Tänä vuonna on ollut kuitenkin erilaista tammikuussa. Ensinnäkin se tuntui jossain vaiheessa kuin loka-marraskuulta ja välillä tuntui "ikuiselta maanantailta". En pidä langanostolakkoja tai lankalaihiksia tai muita vastaavia ja niinpä tämäkään tammikuu ei ollut mitenkään langanostoton. Yritän kuitenkin neuloa omia varastoja pois ja yritän olla ostamatta jokaisesta lanka-alennusmyynnistä. Tammikuussa tämä ei ole ihan toteutunut ja ehkäpä on ollut kiva turvautua lankoihin, kun taivas on ollut pilvessä. Kotiin on tullut enemmän lankaa kuin pitkään aikaan - monistakin eri syistä, ja yksi syy on ollut karkkikerät :D En voinut vastustaa geishamaista väriä, mutta vetoan siihen, ettei mulla ollut tuon väristä pinkkiä. Lisäksi kotiin saapui muutama Omar-kerä. Onhan nämä karkkikerät aika herkullisen värisiä. Kiss-kiss raitakerää katselin myös, mutta siinä vaiheessa osasin olla ostamatta.Kulutus: 1422 g

Ostot: 1925 g

Tänä vuonna en seuraa rahan määrää käsityötarvikkeisiin ja/tai lankoihin. Viime vuoden seurasin, mutta lopputulos taisi olla, että laitoin noin lukuja, sillä kuitteja on vaikea säästää ja kirjoittaa niistä ylös.  Tammikuu on ollut aikamoinen startiitti-kuukausi, mutta on myös valmiiksikin tullut neuletöitä. Lapasmania on hetkeksi väistynyt pois, vaikka yhdet lapaset tuli neulottua tammikuussa. Innostuin myös pipoista tammikuussa ja nyt mietin, että kuinka pitkälle kevääseen voi julkaista pipo-ohjeita :D Tammikuussa on valmistunut enimmäkseen sukkia.

Miten sinun tammikuusi meni  neulerintamalla? Pystyitkö olla ostamatta lankaa tammikuussa?

8 kommenttia:

 1. Tammikuu meni pakkasen puolelle langanosto/-kulutusmielessä. Eli tuli enemmän kuin meni, itseasiassa noin tuplasti. Pitää jatkossa useammin pöyhiä noita omia varastoja ja hakea sieltä inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla että muillakin :D Sinänsä kyllä tykkään että on lankavarastoa, ei tarvitse jokaisen värin kohdalla lähteä kaupoille!

   Poista
 2. Hei. Laitoitko kommentin minun kirjankansikisaani? Se hävisi jonnekin taivaan tuuliin. Laitatko uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin siihen Niina Laitisen kirjaan kun se oli jo ratkennut, mielestäni näkyy kyllä siellä?

   Poista
 3. Mulla oli meni hyvin (tai miten sen ottaa), eli ostoja kulutusta vähemmän. Helmikuukin alkoi hyvin, kun kuopus tyhjensi varastojani yli 600 g.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika loistava vuoden alku lankojen tyhjennykseen nähden :)

   Poista
 4. Tulihan sitä tammikuussa muutama kerä ostettua :) Ja vain hitusen kulutettua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, että muutkin ovat ostaneet lankaa enemmän kuin kuluttaneet. Mutta tämmöistähän tämä neulojan elämä on :D

   Poista