perjantai 10. helmikuuta 2023

Raitasukkasukkalaatikko -haaste

Tänä vuonna on luvassa taas perinteisiä sukkalaatikkohaasteita. Perinteinen sukkalaatikkohaaste Johanna Walliuksen (ex nimimerkki Nonnu Neuloja) järkkäämänä on jo käynnissä sekä @madebyheikkula :n raitasukkasukkalaatikko. Päätin osalllistua näihin molempiin. Nämähän voisi kätevästi yhdistää, mutta vielä toistaiseksi olen päättänyt pitää ne erillään. Ajattelin raitasukkalaatikon sukat lahjoittaa johonkin hyväntekeväisyyteen. Alla on kuva tammikuun sukkaparista raitasukkasukkalaatikkohaasteessa.

Johannan sukkalaatikkohaasteessa tammikuun teemana oli neuloa langasta, joka on ollut jo pidempään lankavarastossa. Tammikuu oli ja meni ja en saanut aloitetuksi tammikuun sukkaa, mutta lanka ja malli on jo valittu. Enää puuttuu vain se neulomisaika. 

Helmikuun sukkalaatikon teema on neuloa läheiselle/rakkaalle ihmiselle. Aion koota kaikki kuukauden sukkaparit erikseen valittuun laatikkoon ja katsoa vuoden lopussa, millaisia sukkia tuli. Helmikuun sukkapari on aloitettu Johannan järkkäämässä sukkalaatikkohaasteessa ja ehkäpä sen jälkeen se tammikuun sukkapari. Aion kyllä mennä rennosti teemojen suhteen, sinänsä en tiedä vielä, kenelle tämä helmikuun sukkapari on. En kuitenkaan halunnut eri kokoja (esimerkiksi miesten tai lasten) sukkalaatikkoon niin helmikuun sukkapari on naisten sukkapari. Raitasukkasukkalaatikossa helmikuun sukkaparia on myös aloitettu ja se on tuttuun tapaan raitoja.

Minusta on kiva että pitkästä aikaa on taas näitä sukkalaatikkohaasteita, mutta suhtaudun niihin rennosti ja hyvällä mielellä - kuten neulomisen pitääkin olla. Liikaa suorituspaineita niistä ei pidä ottaa. Jos käy niin, ettei jompaankumpaan tule 12 paria, niin sitten yhdistän laatikot ja eipä sillä väliä ole vaikka ei tulisikaan 12 paria, on se sukkalaatikko 10 parillakin tai vaikka viidelläkin. Erityisen kivaa on päästä tutkimaan lankavarastoja ja ohjeita annetun teeman mukaisesti.

Aiotko sinä osallistua sukkalaatikkohaasteisiin tänä vuonna?

12 kommenttia:

 1. Minä kävin täällä kurkkimassa. Mukavan rennolla otteella olet mukana. Itsekin taidan yrittää samalla ajatuksella, että sukkalaatikko se on jos siellä on yhdetkin sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit ja pistäydy toki useamminkin :) No näinpä, sukat ja laatikko = sukkalaatikko :D Näissä voi onneksi luoda itse näitä omia sääntöjä niin voi mennä rennosti :)

   Poista
 2. Kiva kuulla Johanna Walliuksesta. Seurasin aikoinaan hänen Nonnu Neuloja -videopodcastiaan ja olen sitä jäänyt kaipaamaan. Ilmeisesti jatkaa nyt vain Instagramissa, enkä minä ole sitä oikein oppinut käyttämään. Kuvia osaan kyllä katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siitä on aikaa, kun Johanna teki neulevideoita. Nonnu Neuloja oli eka neulekanava, jota katsoin ja varmaan siksi se onkin jäänyt mieleen. :)

   Poista
 3. Minäkin osallistuin näihin molempiin sukkahaasteisiin, mutta kun en ihan tarkkaan lukenut, sekoittuivat sukkalaatikot jo heti alussa😅Mutta olen edelleen mukana ja myös rennolla otteella; lähinnä yritän tehdä raitasukkaa joka kuukausi ja vain omista varastoista. Taidanpa napatakin tuon juuri tulleen Sukkamestarin boksin näiden sukkien säilytystä varten👍👌t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet mukana ja rennosti se pitääkin ottaa. Nuo laatikot ovat kyllä käteviä sukkien säilytyslaatikoita. :)

   Poista
 4. Onpa jotenkin tosi kivan näköiset sukat! En itse ole niin hirveästi aiemmin innostunut raitasukista, varsinkaan itse tekemään niitä. Mutta jos osaa sommitella värit nätisti, niistä voi tulla tosi upeita. Tykkään tästä sun väriyhdistelmästä tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä se värien sommittelu on kyllä hankalaa ja itsekin taidan useinmiten tehdä kahdella värillä raitoja. Näissä halusin vähän upottaa jämiäkin ja tällaiset sitten syntyi.

   Poista
 5. Aika monet sukat olenkin ehtinyt jo neuloa tänä vuonna. Laatikoihin kai pitää ilmoitella tai kuvat Instaan, jos siis olisin mukana.. Nuo sinun raitasukkasi on kivan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni riittää kun laittaa kuvat instaan käyttämällä #raitasukkasukkalaatikko2023 ja #sukkalaatikko2023 hashtägejä, niin osallistuu, muiden inspiraatioksihan ne kuvat ovat, toisessa taisi olla jokin arvontakin jossain vaiheessa jos muistan oikein.

   Poista
 6. En ole osallistunut tämänmoisiin haasteisiin, mutta ainahan voi seurailla, miten muilla menee, ja osallistua sitä kautta :)

  VastaaPoista