sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Yhteisneulonta: Neulotaan pääsiäispupusukat 23.2.-3.3

Helmikuu menee aina niin nopeasti ja havahduin taas, että kohtahan on maaliskuu ja se tietää, että nyt pitää laittaa pääsiäispupuyhteisneulonta alulle. Aloitetaan ensi viikolla! 


Neulotaan pääsiäispupusukat lapselle. Tämä malli on seuraajien valinta. Helmikuun alkupuolella pidin perinteisen äänestyksen Instagramin tarinoiden puolella, että kummat pupusukat neulotaan ja voittajaksi valikoitui nämä ruskeat pupusukat.  Äänestys oli tiukka, eikä siinä tainnut olla kuin reilun kymmenen äänen ero. Aikaisemmin kartoitin myös enemmistön mielipiteitä esimerkiksi langassa ja yhteisneulonnan osioiden ilmestymisissä. Enemmistön suosikki oli lankana Novitan 7 veljestä ja tämä malli tukee myös tätä valintaa, sillä olen itse neulonut ja kirjoittanut ohjeen näistä seiskaveikalle. Lisäksi toivottiin enemmistön toiveena, että osiot ilmestyisivät muutaman päivän välein ja se tapahtuu. Tällä kertaa osiot tulevat noin joka toisena päivänä, ensimmäinen osio torstaina 23.2. blogiin. Instagramissa julkaisen myös osioita niin pitkälle, kun pystyn. Kirjoneulekaaviot on huomattavasti vaikeampi siellä julkaista, joten ne ovat blogissa. Blogissa ja Instagramissa osiot näkyvät pääsiäiseen asti.

Jos on erilaisempi käsiala kuin minulla, vaikkapa tiukempi, niin langaksi kannattaa valita ohuempi lanka, niin saa lasten koon. Vartta ja jalkaosuutta voi neuloa myös pidemmäksi halutessaan. Tämä malli on minusta jokseenkin helpohko (helpompi kuin se toinen äänestyksessä ollut malli), muutamia (mutta ei paljon!) pidemmän langanjuoksuja on, ja niissä olen sitonut eli kiepauttanut langat keskenään noin 2-3 silmukan välein (ja muutenkin taisin sitoa lankoja 2-3 silmukan välein). Pohjaväriä kannattaa varata noin 40 - 50 g ja kuvioväriä 30 - 40 g. 

Millä värillä sinä neuloisit nämä sukat?

2 kommenttia: