tiistai 4. kesäkuuta 2024

Mitä luin toukokuussa?

Toukokuu meni mieluummin kirjojen parissa kuin äänikirjojen. Aloitin kyllä kaksi äänikirjaa kirjaston sovelluksesta, mutta ne jäivät kesken, kun ei ollut äänikirjafiilistä. Toiseen vielä jonotin useamman kuukauden, mutta ei hätää, täytyy laittaa itseni taas jonoon niin eiköhän se joskus tule kuunneltua.

Hanna Pakarinen: Elämä naurattaa

Tämän kirjan sain luettua. Olen aina tykännyt Hannan musiikista ja tykkään Hannasta muutenkin. Aikoinaan on tullut kierrettyä myös Hannan keikkoja. Joten oli myös itsestäänselvää että halusin lukea Hannan kirjan. Kirja päästää kurkistamaan sinne toiselle puolelle, jota emme yleensä näe julkisuuden henkilöistä. Niin paljon sellaista asiaa, jota en tiennyt Hannan elämästä. Kirjaa luki ihan mielellään ja jäi jopa koukkuun, kun halusi lukea ja lukea vielä yhden kappaleen. Kirjassa kerrotaan levyjen taustoista ja niiden julkaisuista, Hannan uupumuksista, radiotyöstä ja kaikesta, mitä Hannan elämään on kuulunut. Kirja alkoi toki luonnollisesti Idols-ajasta ja siitä, miten päätyi hakemaan Idolsiin. Oikein kivaa luettavaa ja antaa varmasti paljon uutta tietoa Hannan elämästä.

Kai Kortelahti: Kikka

Tämä  tuli vähän ex tempore aloitettua, kun en muutakaan oikein löytänyt. Ihan ok, aika rankka ja aika raskaita asioita tapahtunut henkilölle. Kirja ei ollut kovin kevyesti kuunneltava, mutta sain kun sainkin sen loppuun. Yleensä elämäkerroissa on kuitenkin jonkinlainen positiivinen fiilis, vaikka realistisesti kuvaillaankin, mutta tässä en ihan täysin sellaista positiivista huomannut. Asiat toki kerrotaan kuten ne ovat olleet, ja varmasti sitä rohkeutta ja positiivisuuttakin löytyy. En ehkä suosittele kirjaa, jos samaan aikaan kokee itse raskaita aikoja. Tämä oli ainut äänikirja, jonka sain kuunnelluksi ja tämänkin toukokuun lopussa. 

Äänikirjat olivat vähän paitsiossa toukokuun alussa ja kirjastosta on tullut laitettua useita kirjoja varaukseen. Fyysinen kirjapino sen kun hieman kasvaa, ja ainakin yksi kirja pitäisi saada luettua kuukaudessa. Katsotaan, miten käy! Toukokuun lopussa alkoi myös taas vähän innostaa äänikirjat, mutta en usko, että niitä tulee kesäkuussa paljon kuunneltua. Ehkä yksi tai kaksi, jos on fiilistä.

Mitä sinä luit toukokuussa?

PS: Tällä viikolla myös toukokuun neulomiset ja ostot.

4 kommenttia:

  1. Minähän en lue mitään, mutta olen ruvennut kuuntelemaan äänikirjoja. Toukokuussa kuuntelin jonkin, jonka nimi oli Rakkauden tuli😁ja nyt on menossa Diamantögat. Vähän laidasta laitaan siis🥳

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kuunnella nämä sama kirjat mutta kun en tällä hetkellä halua kaupallista äänikirjapalvelua niin täytyy myös sitten osa kirjoista lukea.

      Kiva että olet päässyt äänikirjojen makuun :)

      Poista
  2. Hannan kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitääpä pitää mielessä.
    Minulla on jo pitkään ollut kesken Rikos ja rangaistus äänikirjana. Aina ei kuvita kuunnella. Jos istun pihalla käsityön kanssa, on mukavampi kuunnella lintuja. Kirja on kyllä hyvä ja lukija eläytyy ja lähes näyttelee. Yleensä sanotaan, että sellainen haittaa, mutta tässä tapauksessa ei ollenkaan. Päinvastoin: on aivan kuin kuunnelmaa kuuntelisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan niin, lukijalla on todellakin merkitystä.

      Poista