sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Kuvahaaste: Kesäkuu

Vihdoin saadaan uudella kirjaimella uusia sanoja. Alkuvuosi menikin hieman toistolla, mutta nyt luvassa ainakin useampi kuukausi uusilla kirjaimilla. Paitsi toki heinäkuu. Näissä sanoissa pyrin välttämään kesä-alkuisia sanoja, sillä jostain syystä kaikki, mitä tuli ensin mieleen, oli kesä-alkuisia. Nämä tuli lopulta mieleen aika helposti ja lopussa on vielä bonus k-sana.

Kukat

Kesäkuussa parasta on erilaiset kesäkukat. En osaa kasvattaa kukkia, mutta tykkään poimia luonnonkukkia parvekkeelle ja niitä poimitaankin sitten lähes joka päivä. Jostain syystä minulle ei ole suotu viherpeukaloutta ja kaikki kukat oikeasti kuolee meillä, jos jotain istutan tai hankin sisälle tai ulos. Joten olen päätynyt sitten nauttimaan luonnonkukista ja kesäkuu on aivan ihanaa aikaa siihen. Oma Instagramfeedini täyttyy aina kesäkuussa kukista, kun otan niitä myös rekvisiitaksi kuviin. Tässä lähellä on myös päivänkakkarapelto ja siellä ollaan käyty aina useampaan kertaan joka kesäkuu poimimassa päivänkakkarat. Kukat on ihania kesäkuussa! 

Kahvijäätelö

Kaikkien kahvin ystävien lempparijäätelö on tietenkin kahvijäätelö. Kesän ensimmäinen jäätelö oli kahvijäätelö. Se tosin tapahtui jo toukokuussa, mutta väliäkös sillä. Vuonna 2022 ihastuin itsetehtyihin jäätelöihin ja silloin keksin reseptin kahvijäätelöstä ja ajattelin sen nyt linkata tähän. Se on siis todella helppo, tarvitset vain pikakahvia, purkin kondensoitua maitoa ja kermapurkin (2 dl). Liota pikakahvi tilkkaan nestettä esim. appelsiinista puristettu mehu, vatkaa kerma (2 dl) ja sekoita kaikki keskenään: Kerma, kondensoitu maito ja kahvineste. Jäätelöön voi laittaa myös suklaapaloja tai muita lisukkeita mitä haluaa. Pakasta seos yön yli tai vähintään 8 h ja nauti! Tämä on ihan paras itsetehty kahvijäätelö. Myös kolmen kaverin kahvijäätelöpuikko on erittäin hyvä jäätelö.

Tuolla linkatussa reseptissä olen laittanut 4 dl mutta yleensä nykyisin tykkään tehdä sen 2 dl kermalla. 4 dl kermasta tulee kovempaa jäätelöä, ja 2 dl pehmeämpää. Jäätelö sulaa suht nopeasti eli nauti heti. 


Kaksi kissaa

Kaksi eri kissaa nähty viime aikoina vapaana meidän pihapiirissä, mikä tekee kyllä surulliseksi. Omistajat voisi olla kyllä enemmän välittävämpiä ja olla päästämättä kissoja vapaaksi. Eniten surulliseksi siis tekee se, että kissat voivat jäädä auton alle. Emme asu kuitenkaan missään maalla, joten vaara on varteenotettava. Rakastan kissoja yli kaiken ja en myöskään halua, että ihmiset alkavat inhota kissoja, kun ne ovat vapaana. Se ei ole kissan syy, että ovat vapaina vaan omistajien. 

Bonuksena sitten kuohari. Koska aina on hyvä syy skoolata kesälle.

Mitä ihmettä - ei mitään neulomiseen liittyvää mainittu :D Mutta vaihteeksi nyt näin, ei oikeastaan tullut mieleen mitään k:lla alkavaa, mikä olisi liittynyt neulomiseen tai lankoihin. Toki nyt kesätoppi on mielessä, mutta jätin suosiolla pois kesä-alkuiset sanat ja topit olivat jo toukokuussa. 

Istutatko sinä kesäkukkia vai poimitko luonnonkukkia?

Oletko maistanut kahvijäätelöä?

Kissa vai koira? 

PS: Muista tänään vielä kesäsukka-ale Lankajengissä: Lankajengiin . Alennuksessa ovat siis Aurinkoinen nilkkasukat, Väripilkut, Serafiina pitsisukat ja Suvituuli pitsisukat.

18 kommenttia:

  1. Tuo kahvijäätelön resepti kuulostaa niin hyvältä. Pitäisi ehkä kokeilla.
    Kuohari maistuu aina ja joka tilanteessa.
    Kesäkukkia istutan ja aika paljon istutankin. En ole maistanut kahvijäätelöä. Kissa vai koira, vaikea valita, otan molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä ja kerro, jos tykkäät. Kaupastakin löytyy kyllä nykyisin kahvijäätelöitä mutta ei kait niitä liikaa voi olla :D Kissan ja koiran välillä on vaikea valita ja molemmat on hyvä vaihtoehto!

      Poista
  2. Vastaus: kissa. Ottaisin vaikka kaksi jos puoliso ei olisi allerginen. Kuohari maistuu myös aina ja milloin vain.
    Minäkään en ollut paikalla, kun vihreitä peukaloita jaettiin. Minun hoidossani viherkasvit kivettyvät paikoilleen, eivät kasva, pysyvät samanlaisina ja lopulta kupsahtavat. Yhtään monista lahjaksikin saaduista orkideoista en ole onnistunut saamaan kukkimaan uudelleen, joten en edes yritä. Pihan ruukkuihin ja amppeleihin ostan kukat joka kevät uudelleen ja kyllä ne hengissä pysyvät syksyyn saakka. Joku kysyi kukitanko pelargoniat uudelleen seuraavaan kesään; en todellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kaikkien ei ilmeisesti tarvitse olla viherpeukaloita ja onneksi on luonnonkukat. :)

      Poista
  3. Päivänkakkarat ovat niin kesäkukkia, kuin vaan voi olla. Minäkin tykkään niistä. Istutin muutaman kesäkukan, mutta usein poimin terassille ja tuvan pöydälle maljakkoon tavallisia luonnonkukkia, sitten kun aloittavat kukintojaan.
    Kahvijäätelöä varmasti kokeilen tehdä, jos se on noin helppoa. Vuielä en ole nmaistanut sitä.
    Kissan ottaisin mielelläni. Pelkona vain, että se alkaisi pyydystää lintujen ruokintapaikoilta saalista. Auttaisikohan kilikello kaulaan, että linnut ehtisivät karkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivänkakkarat ovat kyllä ihania. Kokeile ihmeessä jos vaikka tykkäätkin.
      No jos se olisi sisäkissa niin linnut varmaan olisi turvassa. :)

      Poista
  4. Vau, kiitos jäätelöreseptistä! :)

    VastaaPoista
  5. Istutan kesäkukkia ja loppukesällä mieheni on jo kyllästynyt kastelemaan.Luonnonkukkia ihailen luonnossa. Vieraslaji lupiineja kerään sankoon tai vastaavaan, kun kaupungin ylläpitohortonomi kehotti näin tekemään ja sekin osaltaan vähentää lupiinien siementämistä.
    Allergikkona ei kumpikaan eli kissa tai koira. Villakoiria välillä löytyy huushollista.

    VastaaPoista
  6. Kivat kesäiset Koot! Kahvijäätelöä on onneksi kaupassakin myytävänä, niin tällainen laiskimuskin saa herkutella sillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No niin on ja onneksi on. Ostan sitä itsekin joskus varsinkin tuo Kolmen kaverin kahvijäätelö on hyvää.

      Poista
  7. Kesällä voi pitää koko ajan kukkia maljakossa ja se on ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Juuri eilen kävin taas poimimassa päivänkakkaroita parvekkeelle :)

      Poista
  8. Hyvät k-sanat! Mun lempijäätelö on rommirusina. Eipä löydy sopivaa kuukautta sille =)

    VastaaPoista
  9. Oih - Kristiinan 3kuvaa haaste johdatti minut tänne, olipa hauskaa...
    vikkelät puikot, sillä kutomuksia löytyi vaikka ja kuinka, mutta herkulliselta vaikuttaa itsetehty jäätelökin... hih - minun kahvijäätelö on kahvia, jonne pudotan pallon vaniljajäätelöä... jotenkin hyvä kompo. Mitä tulee tapoihini kukkien kanssa, niin en istuta kesäkukkia, enkä poimi luonnonkukkia, mutta rakastan kuvata kukkasia, luonnon varsinkin! Kissa/koira... nekin jätän valitsematta... vitsiniekkana vaiko hankalana Repolaisena sanoisin, että Kettu! Viekkaan ihanaa keskikesän juhlaa Juhannusta toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit ja jätit kommentin! Kivaa juhannusta sinnekin!

      Poista