torstai 6. kesäkuuta 2024

Mitä neuloin toukokuussa?

Minne toukokuu meni? Juuri kun pääsi kesätunnelmiin, niin toukokuu on jo ohi. Toukokuu ja kesäkuu ovat aina jotenkin parhaat kesäkuukaudet, sillä silloin on ihania kesäkukkia, ihana vihreys ja jotenkin sellainen kiva kesätunnelma. No onneksi kesä on vasta alkamassa ja toivotaan kesäkuullekin kesäisiä kelejä. Kesäkuu on lyhyt joulukuun tavoin, ja en odota, että se menisi hitaasti. Taitaa käydä päinvastoin ja mennä nopeasti :D

Ei kesää ilman kesäkassia. Basic Beach kassin ohje saatavilla mm. Ravelrystä

Toukokuu oli vähän raskas ja ihana, mutta olen kiitollinen, että sain kun sainkin julkaistua kolme (vai neljä?) ohjetta. Niitä nimittäin helposti siirtää ja lopulta saattavat jäädä julkaisematta. Onneksi neulomisen ja neulesuunnittelun tiimoilta saa aina ajatukset muualle. Kesäkuu ei sitten olekaan niin hyvin suunniteltu kuin mitä toukokuu oli, mutta kyllä sinnekin mahtuu muutama uusi neuleohje vielä. Toukokuussa sain lankaa lahjaksi ja ostin myös lankaa. Hyvin lankapitoinen kuukausi! 


Aurinkoiset sukkien ohje myös saatavilla mm. Ravelrystä

Ostot: 3300 g 

Kulutus: 1186 g

Toukokuu oli kyllä vaihteleva neulomuksien osalta ja silloin tuli neulottua 2 x kesätoppi, yksi huivi ja sukkia ja lapasia. Nyt kun katsoin valmistuneiden listaa toukokuulta, niin tuntuu, että niitä on aika vähän. Se varmaan johtunee siitä, että jonkin verran suurempia neuletöitä on ollut puikoilla toukokuussa. Ostoissa on myös lahjana saatuja lankoja että ihan noin paljon en kyllä itse ostanut. 

Näissä tunnelmissa kesäkuuhun. Kesäkuussa luvassa on ainakin Rose Marie kesätopin julkaisu, muutamien uusien sukkaohjeiden julkaisut ja siinäpä ne uudet neuleohjeet sitten saattavat ollakin. Ei tämä neulominen kyllä vähene kesällä. :D Silleen sopivasti helteillä aloitin myös jämälankapeiton, mutta sitä neulon aina, kun on peitonneulomisfiilis.

Mitä uutta toukokuussa?

Kävin Lamb & Co lankakaupassa, jonne olin suunnitellut käyntiä jo useamman kuukauden. Tuli nimittäin akuutti tarve saada tiettyjä lankoja tiettyihin suunnitelmiin. Ihana, kun on tullut kivoja uusia lankakauppoja pääkaupunkiseudulle, vaikka ei tuo tietenkään ole ihan omien reittieni varrella, mutta helposti pääsi silti. Lamb & Co:ssa on muuten Eldur yarnsin lankoja, joita vähän mieli teki ostaa, mutta en ostanut. Sain kyllä ostettua vihdoin 2,75 puikot ja vaikuttavat ihan hyviltä tietyn paksuisiin lankoihin. Yksi uusi sukkamalli on jo lähes neulottu näillä puikoilla.

Miten sinun toukokuusi meni? Tuliko neulottua vai keskityitkö enemmän muihin hommiin?

2 kommenttia:

 1. Lamb & Co -lankakauppa on tuttu ja kerran olin siellä neuleillassakin. On tosin vähän kaukana minullekin. Olen saanut käsityksen, että yrityksellä on lähtenyt toiminta oikein hyvin käyntiin.
  Toukokuu meni neuleiden kannalta kohtalaisesti. Neulottua tuli, mutta töiden valmistuminen meni sitten kesäkuun puolelle. Mietin tuota kesäkassia, ehkä puuvillalangasta - katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sen toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Kiva kuulla myös, että neulottu on! :)

   Poista