torstai 20. kesäkuuta 2024

Mitä minivyyhdeistä voi neuloa?

Minivyyhdit ovat tuttuja monelle meille neulojille. Niitä tulee esimerkiksi lankajoulukalenterin luukuista tai sitten joskus voi saada vaikkapa lankatilauksen yhteydestä sellaisen. Myös eri värjärit myy minivyyhtisettejä. Minivyyhtejä on sekä 10 g vyyhtejä tai 20 g vyyhtejä. Tämän kokoisia lankavyyhtejä kutsun itse minivyyhdeiksi.

Joskus nämä ihanat pienet vyyhdit saattavat aiheuttaa myös päänvaivaa, että mitä niistä voi neuloa. Kokosin tähän postaukseen vinkkejä minivyyhtien neulomiselle. Osan ohjeista on suunniteltu kokonaan minivyyhdeille, osaan saatat tarvita lisäksi muuta lankaa esimerkiksi 100 g lankakerän/vyyhdin. Lopussa lisäksi kerron oman minivyyhtitilanteen ja paljonko niitä on jäljellä viime vuoden lankajoulukalenterista. 

Olen ottanut itselleni tavoitteeksi neuloa edellisvuoden lankajoulukalenterin vyyhdit seuraavana vuonna pois. Tällöin niitä ei sitten kertyisi isoa kasaa lankavarastoon. En kuitenkaan ota mitään painetta siitä, jos en saa niitä neulottua seuraavana vuonna. Viime vuonna minulla oli lankajoulukalenteri toista kertaa ja sitä edellisenä ensimmäistä kertaa. Ne ovat aika kalliita, mutta olen aina yrittänyt hankkia sen, sillä lankajoulukalenterit ovat parhaita joulukalentereita. Muita joulukalentereita en ole sitten hankkinutkaan itselle. Ennemmin hankin lankaisen kalenterin kuin muuta kalenteria. :D Ensimmäisenä vuonna minulla oli Mokku Yarnin kalenteri, joka oli vielä ihan suht ok hintainen, taisi olla jotain 120 €. Se oli kiva, vaikka aika kirjavia lankoja tuli. Ne olivat kuitenkin sopusoinnussa keskenään ja neuloin niistä huiveja ja yhdet sukat. 

Verano huivi on suunniteltu erityisesti minivyyhdeille ja se onkin sellainen sopiva, pieni huivi, jotka ovat muodissa nyt neulerintamalla. Ohje löytyy Ravelrystä ja verkkokaupasta ja Lankajengistä, linkit kaikkiin tuossa oikeassa reunassa. Tämä huivi on neulottu Mokku Yarnin mineistä.

Tänä vuonna suunnittelin puolestaan Spring vibes ohjeen, joka on myös suunniteltu niin, että siihen kuluu vain minivyyhtejä. 


Spring vibes huivi on ollut todella suosittu huiviohje. Siihen uppoaa 6 kpl minivyyhtejä ja se sopii myös aloittelijalle. Se on helppo ja kiva neulottava. Huiviohjeeseen . Tämä huivi on neulottu Freija Yarnin mineistä.

Rakkaudesta kesään huiviohjeeseen puolestaan kuluu minivyyhtejä 4 kpl ja lisäksi jokin 100 g fingeringvahvuinen lankakerä. Tämä on ohje uusin huiviohjeeni ja minusta myös todella kiva. Tämä ohje sai alkunsa Suomen kesästä ja omaan huiviini valikoitui väreiksi sininen ja valkoinen. Ne kuvaavat jotenkin niin Suomen kesää. Huiviohje löytyy mm. Ravelrystä .


Olen neulonut aika paljon minivyyhdeistä huiveja, mutta toistaiseksi nämä ovat vain nähneet päivänvalon ja tulleet ohjeiksi asti. Mokku Yarnin kalenteri on neulottu kokonaan ja viime vuoden Freija yarnin kalenteri on neulottu lähes kokonaan. Siitä taitaa olla jäljellä noin 8 minivyyhtiä. 

Olen tykännyt neuloa minejä huiveiksi, kun silloin ne saa kokonaan neulottua eikä mitään jämiä jää niistä. Siksi nämäkin huiviohjeet on suunniteltu niin, että minit tulevat neulotuksi kokonaan. Nähtäväksi jää, tuleeko vielä nuo loput minit neulottua vai meneekö ne sitten muihin neuletöihin tai lahjoiksi. 

Silmukkavirta neulekanava youtubessa aloitti muuten yhteisneulonnan minivyyhditsukiksi, jossa neulotaan minivyyhtejä sukiksi. Ajattelin osallistua tähän, sillä vielä on noita minejä. Lisäksi minulla on muuten Saga woolin Halloween minivyyhtisetti, jotka saattavat myös neuloontua tässä yhteisneulonnassa. Tuo yhteisneulonta taitaa olla vain Instagramin puolella ja kestää marraskuuhun asti. 

Kaikissa omissa lankajoulukalentereissa minivyyhdit ovat olleet aika kirjavia ja se on aiheuttanut vähän miettimistä. Ne ovat olleet kuitenkin hyvin yhteensopivia toistensa kanssa, mutta välillä olisin halunnut yksivärisiä minejä myös kalentereista. Siltikin aika hyvin olen saanut neulottua niitä. Tänä vuonna ajattelin myös päätyä Freija yarnin lankajoulukalenteriin, jos sellainen tulee. Mietin nyt keväällä myös Saga Woolin, mutta jotenkin ei sitä osannut ajatella vielä joulua keväällä. Saga wool teki siis keväällä joulukalenterit ja tiettävästi niitä ei tule enää. Tykkään Freija Yarnin langoista, että en usko, että tuleva joulukalenterikaan olisi pettymys. Olisi kiva kyllä tilata itselle jokin uusi kalenteri, mutta siltä varalta, etten löydä sellaista, niin Freija on hyvä vaihtoehto itselle.

Joko on joulukalenterit mielessä näin juhannuksen alla? Entä pyöriikö lankavarastossa minivyyhtejä? Sopisiko niihin näistä ohjeista jokin?

Osallistu ihmeessä myös tuohon Silmukkavirran yhteisneulontaan, se saa ainakin inspiroitumaan minivyyhdeistä ja ne tulevat samalla neulotuiksi! :)

Mukavaa juhannusta kaikille! Muista myös, että Rose Marietoppi on vielä alennuksessa la 22.6 asti! 

2 kommenttia:

 1. Minivyyhtejä 20 g riittää täälläkin ties minkä joulun kalenterista. Viime jouluna minulla oli Adelia Fibersin adventtikalenteri, josta tuli neljä 50 gramman vyyhtiä. Sillä määrällä saa aikaan jo vaikka kaulurin tai pienen huivin. Pitää tutkailla tuo Silmukkavirran haaste. Voisi muuten olla MinivyyhtiKAL, jossa tehtäisiin, ei pelkästään sukkia, vaan mitä vaan, kunhan käyttää minivyyhtejä. Kuka sellaisen aloittaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, adventtikalenterit onkin vähän parempia siinä suhteessa että ne saa neulottua ehkäpä helpommin.

   Tuollainen yhteisneulonta olisi muuten hyvä, siitä voisi vinkata jollekin neulekanavan pitäjälle. :D Melkein voisin itsekin aloittaa sen, mutta nyt tällä hetkellä taitaa olla aika paljon näitä yhteisneulontoja ja sitten itsellä on tuo lapasboksijuttu mutta ehkä myöhemmin voisin vaikka aloittaa, jos kukaan muu ei ole vielä aloittanut sitä? :D

   Poista