keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Mitä neuloin kesäkuussa?

Kesäkuu - tuo supernopea ja lyhyt kuukausi vaikka ei se siltä tänä vuonna tuntunut. En tiedä, suhtaudunko nykyisin eri tavalla asioihin vai mitä, mutta nykyisin kesäkuu ei tunnu lyhyeltä, vaikka ennen on tuntunut. Vai johtuuko se siitä, että on kaikkea mielekästä puuhaa ja touhua koko ajan ja sitä elää hetkessä. Toukokuun lopussa ei ollut kesäkuulle paljonkaan neulesuunnitelmia tai uusia julkaisuja. Kummasti ne asiat kuitenkin loksahtelevat paikoillensa - onko tämä sitä luottamusta ja asioiden järjestymistä. Ehkäpä. 


Rose Marie topin ohje Ravelrystä . 

Ostot: 400 g

Kulutus: 836 g

Kesäkuussa tuli jonkin verran lankaostoja, mutta nähtävästi kulutin enemmän kuin ostin. Hyvä niin! Sorruin kaksi kertaa alennuslankoihin, koska oli hyvä tarjous. Lisäksi epäilen, että nallelanka kokee muutoksen koostumuksessa, niin sitä piti vähän ostaa varastoon. Vaikuttaa siltä, että Novitan suunnitelma on muuttaa kaikki langat 80 % / 20 % -koostumuksensa suhteen ja siitä varmaan vielä enemmänkin pois vahvikkeesta, mikä kyllä kuulostaa huonolta idealta. Kesäkuussa neuloin sukkia ja lapasia ja eipä sinne tainnut tulla muita neuletöitä. Jämälangoista innostuin taas ja neuloin muutamat barbien mekot. Nyt ne oikeasti pitää lahjoittaa jonnekin. 10-15 g kerät on niin parasta neuloa barbien mekoiksi ja jäljelle ei jää mitään.

Kesäkuussa uusia neuleohjeita tuli kolmin kappalein: Mirabel pitsisukat, Rose Marie toppi, ja Kesäpuro-sukat. Heinäkuu ei myöskään jää ilman uusia neuleohjeita, vaikka alun perin suunnittelin sinne 0 uutta neuleohjetta. Kesäkuullekaan ei pitänyt julkaista kuin yksi tai kaksi uutta neuleohjetta, mutta kun sitä innostuu, innostuu ja innostuu, niin minkäs sille voi. :D

Mitä uutta kesäkuussa?

Nyt oli vaikea keksiä tähän mitään, sillä en tiedä, tuliko mitään uutta kesäkuussa. Ehkäpä sellaisia pieniä oivalluksia kuten toppien sarjomiseen liittyviä juttuja. Yksi uusi lankatilaus tuli tehtyä uudesta lankakaupasta. Sieltä löytyi kolmanteen toppiin sopivat langat ja oli juhannusale, niin tilaus tehty :D Nuo langat tulevat kuitenkin heinäkuun kulutukseen, sillä en ehtinyt hakea lankapakettia viimeisinä päivinä. Kolmas toppi näkee päivänvalon ehkäpä ensi vuonna tai sitten elokuussa tai joskus. Elokuu on muuten ihan kesäkuukausi vielä. Piste. :D Nykyisin myös syyskuu on ihanan lämmin ja aurinkoinen niin kyllä tässä ehtii vielä toppiohjeita julkaista. 

Mitä sinä neuloit kesäkuussa? Vai neulotko kesällä ollenkaan?

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Lapasboksi2024: Heinäkuu

Hei hei heinäkuu! Lapasboksi on puolessavälissä ja nyt on luvassa heinäkuun teema. Vieläkö jaksatte helppoja teemoja vai kaipaatteko jo enemmän mietittävää? Heinäkuun teema on entistä enemmän helppo, ei tarvitse tietää kuin oma lempivärisi. :) Vaikeutta toki siihen saa, jos haluaa alkaa miettiä vaikkapa ohjeita ja millä ohjeilla neuloisi oman lempivärin lapaset. 


Mä en oikeastaan tiedä tarkasti, mikä on mun lempiväri tai niitä on oikeastaan useampia. Vähän oli ehkä vaikeakin tähän valita jotain tiettyä väriä, mutta sitten olin kerinyt jo kauan aikaa sitten Undreamtin käsinvärjätyn vyyhdin ja tähdet loksahteli paikoilleen. Siitä syntyi heinäkuun lapaset. Varmasti jokin pinkkisävy kuuluu myös lempiväreihin, sillä pinkkiä ja punaista on aina tasaisesti puikoilla. Myös lila ja violetti ovat miellyttäneet varsinkin tänä kesänä itseä, joten myös lila on varmasti yksi lempiväreistäni. Ehkäpä mun lempparivärit vaihtelee myös vähän vuodenajan ja muiden asioiden mukaan. 

Tässä oma heinäkuun lapasparini nimeltänsä Jade-lapaset.



Nämä oikeastaan syntyivät päivässä tai kahdessa ja se oli luomisen ilotulitusta alusta loppuun. Kun tulee fiilis jostain, niin ei siihen kauan mene, että ovat valmiina ja ohjekin kirjoitettu, jos vain neuleaikaa on suotuisasti. Ohje näihin tulee myöhemmin, sillä en ajatellut keskellä kesää julkaista lapasten ohjetta. Kaikki lähti langasta ja varmasti pitsineulefiilikselläkin on osansa asiassa. Pahoittelen, etten tässä samassa julkaise nyt näiden ohjetta, mutta ei sitä oikeastaan olisi ehtinytkään julkaista, sillä testineulominenkin vie aikaa. Mutta ehkäpä nämä toimii inspiraatiokuvana ja -värinä. 

Ensi kuussa on palataan vähän erilaisiin teemoihin ja silloin on luvassa myös vierasohje. Ensi kuun teemakin on kyllä kiva ja en yhtään oikeastaan itsekään tiedä, millaiset ovat omat elokuun lapaset saatikka vielä tuosta vierasohjeestakaan. Heinäkuun lapaset tuli neulottua kesäkuun puolessa välissä ja yhtään ei ollut ideaa sitä ennen niistäkään. Ideat tulevat välillä nopeastikin ja silloin pitää toimia, kun idea syntyy :D

Mikä on sinun lempivärisi?