perjantai 16. heinäkuuta 2021

Hei helteinen heinäkuu ja keskeneräisiä käsitöitä

Enää en edes muista, milloin nämä helteet alkoivat. Kesäkuun alussa? Vai puolivälissä? Vaikka itse kyllä tykkään näistä lämpimistä ilmoista, ja sanotaanko, että vaatteenikin tykkäävät, kun pitkästä aikaa voi käyttää kaikkia hellemekkoja yms. Toisaalta, saattaisin kyllä kaivata viileämmän päivän siellä täällä. Ja haluaisin poimia mustikoita, mutta näyttää siltä, että sato saattaa jäädä hyvin pieneksi. Käytiin nimittäin jo mustikoita katsomassa ja ovat aika pieniä. :/ Harmi, juuri kun viime vuonna pääsi marjastamisen makuun ja saatoinpa innostua mustikkapiirakoistakin! :D


Mutta nyt ajattelin tehdä pienen viikottaisen keskeneräiskoosteen. Aikaisempina vuosina en ole kyllä kärsinyt neulomisen vähentymisestä hellesäiden takia, mutta nyt täytyy todeta, että ehkä hieman neulominen on vähentynyt. Voi olla, että se johtuu jostain muustakin, mutta on ollut kyllä pieniä haasteita neuloa. Tällä hetkellä edelleen kesken on:

** turkoosi toppi. Tämä oikeastaan pysähtyi lyhennettyihin kerroksiin. Helteiset aivot eivät ole oikein taipuneet kaikkeen uuden opetteluun.

** On the Beach paita. Tämä ei ole oikein edennyt. Alku on aina hankalaa ja niin tässäkin työssä. Edelleen helteiset aivot eivät ole taipuneet tähänkään. Toivoisin, että pääsisin alusta niin sitten se helpottaa.

** omat mallit. Siinä missä viimeksi intoilin omista malleista, mutta nyt sekin on vähän vähentynyt. Automatkalla taisin kehitellä seuraavaa mallia, mutta en odota liikoja tämän etenemisen suhteen. Ja edellinenkin pitäisi vielä viimeistellä. Vietän ilmeisesti lomaa neulesuunnittelusta :D Mutta kyllä näihin vielä tässä kuussa palataan! 

** pipo. Tämä oikeastaan odottaa, että löytäisin jostain sopivan pyöröpuikon. Nimittäin lyhin pyöröpuikko on jossain varmassa säilössä enkä oikein voi neuloa tätä pipoa ilman sitä. Olen kyllä katsonut kaupoistakin uutta pyöröpuikkoa, mutta numeron 2,5 pyöröt ovat aika lopussa peruskaupoista kuten Cittarit, Prismat. 

** jämälankasukat. Koska aivot eivät oikein toimi uusien asioiden opettelussa näillä säillä, niin kaivelin tällä viikolla jämälankakeriä ja pistin puikoille erään kivan jämälankamallin. Nämä tulevat kyllä nyt lyhytvartisina sukkina, niin jämälangat riittävät varmasti.

Tässäkö ne olivat? Ehkäpä, sillä en muista, että onko vielä jossain piilossa jokin keskeneräinen. On tässä jotain pieniä valmistunut, mutta yleisesti taidan olla viettänyt lomaa myös neulomisesta. 

Oletko sinä jaksanut neuloa näillä helteillä?

2 kommenttia:

  1. Täällä ilmoittautuu yksi, joka ei myöskään saa lämpimillä ilmoilla neulottua. Varsinkaan mitään uutta ohjetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, uudet ohjeet ovat aina hankalia aluksi ja helteillä ei vain aivot toimi :D

      Poista