perjantai 9. heinäkuuta 2021

Käsitöiden puolivuotiskatsaus

Inspiroiduin Teresan blogin puolivuotiskatsauksesta niin paljon, että ajattelin tehdä sellaisen itsekin. Ensin mietin, että millaisen teen ja käynkö läpi käsityötavoitteita tälle vuodelle vai miten. Päädyin sitten tarkastelemaan valmistuneita töitä ja ostettuja lankoja. Koska määrät kiinnostavat aina, niin käydään läpi, kuinka paljon olen neulonut, ja paljonko olen ostanut lankaa. Tästä saattaa saada langanostolakon loppuvuodelle ;)


Nyt, kun katson ostettujen lankojen määrää, niin, määrä on järkyttävän suuri. Nimittäin 5,1 kg. Kuvittelin muutenkin, että minulla oli kahden kuukauden nollasaldo ostetuissa langoissa, mutta eihän se niin ollutkaan. Oli vain kuukausi, jolloin en ostanut lankaa, nimittäin toukokuu! Aika tuntui kuitenkin pidemmältä. No tästä voi parantaa langanostokäyttäytymistä loppuvuodelle ja olla ostamatta lankaa :D Olin kyllä kuvitellut, että ostan harkiten, mutta ehkäpä alkuvuodesta se ei vielä toteutunut. 

Kaiken kaikkiaan lankoja on kulutettu kesäkuun loppuun mennessä  5,531 kg, joka on sekin aika suurensuuri määrä. Määrä ylittää kyllä juuri ja juuri ostetut langat eli plussan puolella ollaan. Tarkat lukumäärät käsitöistä teen vasta joulukuussa, eli tässä en luettele, kuinka paljon neuloin esimerkiksi villasukkia. Mutta pieni sneak peak, mitä olen virkannut tai neulonut. Tähän mennessä olen virkannut kolme työtä, joista yksi oli Hertta-pupun valmiiksi saattaminen. Muut olivat virkattu kori ja pari tiskirättiä. Noita tiskirättejä en olekaan esitellyt blogin puolella ollenkaan muistaakseni, joten korjataan se epäkohta piakkoin. Tähän mennessä olen neulonut 2 paitaa ja yhden huivin. Toista paitaa en ole vielä esitellyt, ja se on odottanut kuvaamista, mutta yritetään sekin esitellä piakkoin. Ensimmäinen huivi oli tosiaan Kevätaurinkohuivi, jonka esittely löytyy alempana. 


Tilastot ovat mielenkiintoisia, ja veikkaan, että eniten tänäkin vuonna neulon villasukkia. Paitojen määrä kyllä saattaa myös yllättää, sillä loppuvuodelle on kivoja paitasuunnitelmia. Mutta en kuitenkaan usko, että paitojen määrä olisi kaksinumeroinen, eikä niitä edes tarvitsisi välttämättä niin paljon. Se nyt ei ole yllättävää, että neulomistyöt ovat pääosassa ja virkattuja on huomattavasti vähemmän. Pidän virkkaamisesta, mutta neulominen vie kyllä voiton. Virkkaaminen tulee ehkä kysymykseen silloin, kun kaipaan jotain neulomisen rinnalle (tai neulominen tökkii) ja mielessä on jokin yhteisvirkkaus tai muu suunnitelma. Ompelutyöt ovat nollassa, mutta se nyt ei yllätä ketään. En vain ole ompelija, vaikka haaveilenkin kivoista ompelutöistä ja kankaista välillä. Jos tänä vuonna saan ommeltua lapselle parit trikoopipot, niin siihen olen tyytyväinen :D Sekin tosin saa jäädä haaveeksi. 

Tässäpä oli minun lyhyt puolivuotiskatsaus. Joulukuussa (tai ensi vuoden tammikuussa) sitten tarkempi kooste tästä vuodesta, jossa lupaan luetella neulomistöiden määriä. 

Mitä sinä olet neulonut tänä vuonna eniten? Pidätkö kirjaa lankojen ostoista?

4 kommenttia:

 1. Oi kun kiva, kun inspiroiduit kirjoittamaan oman katsauksesi! Huh, mikä määrä lankaa, sekä ostetuissa että kulutetuissa - hienosti olet saanut tehtyä valmiita töitä! Minulla on kotona kasapäin lankaa mutta en pysty noin paljon edes kuluttamaan, en vain joko ole tarpeeksi nopea neuloja tai minulla ei ole tarpeeksi aikaa neulomiseen. Mutta juuri siitä syystä en vain voi enää ostaa lankaa yhtään lisää, kun muuten en saa enää mihinkään kaappeihin niitä keriä mahtumaan. Minustakin neulominen on parasta, vaikka virkkaamisestakin tykkään. Samaten ompelun aloittaminen ainakin on minulle raskasta ja usein teen paljon virheitä ompelussa, mikä sitten syö motivaatiota ja innostusta tehdä. Joskus on kiva, kun onnistun eikä kone töki tai mitään niin silloin on kiva ommella. Tämä on vähän hassua, kun olen ompelemisesta koko käsityöharrastukseni aloittanut, mutta en ole siinä kuitenkaan kovin hyvä enkä nauti siitä samalla tavalla kuin lankojen kuljettamisesta käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta, tämä oli kyllä silmiä avaava katsaus! Mulla on kyllä myös liikaa lankaa ja kieltämättä säilytystiloja niille rajoitetusti. Täytyy vaan loppuvuosi olla kriittisempi ostojen suhteen, välillä se on vain vaikeampaa kun olen altis lankahoukutuksille. :D

   Tietyt asiat tökkivät itsellä tuossa ompelussa, varmaan harjoittelulla niistä pääsisi ehkäpä yli. Minusta ompelun aloittaminen on vaikeampaa (jo ihan fyysisestikin) kuin esimerkiksi neulomistöiden ja siksikin varmaan tykkään enemmän neuloa kuin ommella. Joku siinä ompelussa silti viehättää ajatustasolla ja saatan haaveilla siitä vaikka tiedän samalla että se ei ehkä ole täysin mun juttu, hassua :D Saa nähdä meneekö tulevaisuudessakin näin vai onnistunko pääsemään ompelukommervenkkien yli joskus - aika näyttää :D

   Poista
 2. Ai hurja tuo siun viisi kiloa! Mansikkalaatikon verran neuleita, miten ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana vertaus! Pitäisköhän laittaakin kaikki tämän vuoden aikana neulotut jutut mansikkalaatikkoon ... :D Olis kiva idea!

   Poista