perjantai 30. heinäkuuta 2021

Neulemaraton: Onko sulla -haaste, osa III

Neulemaraton on jo lähes lopussa ja nyt on haasteen viimeisen osan vuoro. Olipa kiva pitkästä aikaa osallistua tällaiseen haasteeseen. Osaan kysymyksistä sai ihan miettiä ihan tosissaan vastauksia. :D

11. Päättelemätön työ

Löytyy! Välillä päätteleminen on hankalaa ja se vain jää. Varsinkin raitasukissa, kun langanpätkiä on niin paljon, että on kivempi aloittaa uusi työ kuin päätellä. Pyrin kyllä päättelemään heti työn valmistumisen jälkeen langatkin, mutta aina se ei ihan toteudu.


12. Paita, josta puuttuu hihat

Ei löydy! Paitoja ei ole kesken kuin yksi tällä hetkellä ja se on ihan alkutekijöissään. Lisäksi tykkään myös neuloa hihatkin joten hihat eivät ole minulle mikään ongelma tai että ne jäisivät roikkumaan. Oikeastaan eniten taidan juuri tykätä sellaisesta aivot narikkaan -neulomisesta eli hihoista ja paidan helmasta, jolloin saa vain neuloa sileää pitkät pätkät. :D

13. Työ, joka ei mennyt ihan kuin Strömsössä

Hmmm... tätä piti ihan miettiä pidempään ja ei taida löytyä.  Yleensä neuletyöni ovat menneet aika nappiin, eikä ole suuria virheliikkeitä. Tai jos eivät, niin ovat kohdanneet alkumetreillä purkamisen.


14. Purettua lankaa

Löytyy! Tälläkin viikolla olen purkanut erään huivin, jota aloittelin viime vuonna. Päädyin sitten nyt purkamaan sen, sillä en sitä taida saada valmiiksi asti. Lisäksi malli oli omaa suunnitelmaa ja taidan kehitellä siitä hieman paremman version aikanaan. Päädyn kyllä purkamaan, jos katson, ettei jokin ole enää niin kiva kuin ajattelin, tai ollut tarpeeksi kauan neulomatta.

Kuvassa näkyvä turkoosi paitakin on tulossa puretusta langasta. Alkuperäinen suunnitelma langalle oli hame, mutta purin sen, kun ei siitä tullut tarpeeksi kiva.

15. Nappikokoelma

Löytyy jonkin verran, jos kokoelmaksi lasketaan kasa epämääräisiä nappeja. En ole mitenkään erityinen nappien keräilijä, mutta nappeja olen laittanut talteen purkkeihin. Itse asiassa minulta ei löydy kovin paljon nappeja, lähinnä sellaisia varanappeja, jotka olen ottanut talteen paidoista. Että jos neuloisin jonkin työn, johon tarvitaan nappeja, niin pitäisi luultavasti ostaa napitkin siihen. 

Tällainen oli Onko sulla -haasteen viimeinen osio. Mitä pidit? Voit vastata vielä näihin kysymyksiin kommenttiboksissa.

2 kommenttia:

 1. 11. Päättelemätön työ: Ei ole, sillä pyrin päättelemään neuleet heti kun saan ne valmiiksi. Muuten voi käydä niin, että unohdan päättelyn kokonaan ja vastaanottaja saa mielenkiintoisen yllätyksen (^___^)'

  12. Paita, josta puuttuu hihat: Juuri nyt ei, mutta Sielukkaasta hihat olivat kesken useamman kuukauden ajan. Tykkään myös suoran neulomisesta, kun voi vaan antaa mennä ja tuijottaa aivot narikassa videoita tai televisiota.

  13. Työ joka ei mennyt ihan kuin Strömsössä: Tätä piti miettiä myös, mutta sitten muistin. Ihan ensimmäisen Sukkafinlandian etappi kakkosen sukat, joissa suurimmat ongelmat aiheuttivat ohjeenlukutaito sekä nurjat kierretyt silmukat. Pahoittelen, mutta lätkäisen tähän linkin kyseiseen tarinaan: https://www.kassaatko.fi/2018/03/sf-etappi-2-kuvastin.html

  14. Purettua lankaa: Löytyy, sillä samaisen Sukkafinlandian etappi vitosen sukat saivat purkutuomion. Lankaa en ole ehtinyt vielä uudelleenkäyttää. Lienemme samaa mieltä, että jos neule ei ole kiva, niin sitten langan mieluummin purkaa ja käyttää uudelleen toiseen työhön.

  15. Nappikokoelma: Täällä sama kanssa, en juurikaan keräile nappeja vaan ostan tarpeeseen sekä kerään talteen kuteisiin menneistä vaatteista. Talteenotto koskee myös toimivia vetoketjuja.

  Kiitos kun jaoit haasteen blogin puolelle, oli hauskaa vastailla \^O^/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun vastasit! Näitä on kiva lukea muilta. :) Täytyypä käydä lukemassa tarina työstä joka ei mennyt kuin Strömsössä.

   Poista