sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Tämän vuoden ensimmäinen huivi

Tälle vuodelle suunnittelin enemmän paita- ja huiviprojekteja, sillä perusraitasukat alkoivat jo hieman kyllästyttää alkuvuodesta. Toki aion raitasukkiakin neuloa tänä vuonna, ja olenkin neulonut, mutta tavoitteena on neuloa suurempia neuleprojekteja. Tässä olen tähän mennessä onnistunut suhteellisen hyvin, sillä ensimmäinen huivikin valmistui. Enää en muista, että missä näin tästä huivista ensimmäisen mainoksen. Mutta ensimmäinen huivini tänä vuonna on Kevätaurinkohuivi, jonka on suunnitellut Niina Laitinen. Tykkään Niinan villasukkamalleista niin paljon, että en kyllä hetkeäkään epäröinyt lähteä mukaan tähän. Tämä taitaa olla Niinan ensimmäinen huiviohje ja vallan kiva onkin. Tässä postauksessa aion kertoa vähän enemmän huivista ja fiiliksistä.

 


Huivi neulottiin siis yhteisneulontana ja siinä on 6 erilaista osiota. Maaliskuussa paljastettiin aina noin 1-2 osiota viikossa. Ohjeet löytyvät edelleen Taito EP:n Facebookista. Lankana käytin Dropsin Baby Merinoa. Päädyin tähän lankaan, sillä se on jo tuttu lanka itselleni ja ajattelin sen sopivan hyvin tähän huiviin. Alkuperäinen lanka taisi olla Sandnes Garnin Minialpakka tms. Halusin huivista yksivärisen, jolloin kuviot näkyisivät paremmin. Tiedä sitten, onko se hyvä vai huono asia, sillä virheetkin näkyvät ;)

1.osio

Ensimmäinen osio oli helppo ja neuloin sen varmaan yhdeltä istumalta valmiiksi. Tämän nyt neuloi vielä nopeasti, kun oltiin ihan alkuvaiheessa. Itselleni tosin täytyi kyllä ohjettakin vähän enemmän tutkia, enkä ihan TV:tä katsellessa tätä osiota neulonut vaan tiukasti ohjeen edessä.

2.osio

Kakkososiota odotin innolla ja nyt jälkikäteen ajateltuna se on todella kaunis. Tämä oli minusta jo aavistuksen vaikeampi, mutta ei mikään vaikea kuitenkaan. Edelleen neuloin tätäkin osiota ohjeen edessä. Tässä vaiheessa olin samassa tahdissa muiden kanssa ja sai odottaa 3.osiota. 

3.osio

Tämä osio vei jo vähän enemmän neulomisaikaa, mutta suhteellisen iisisti tuli myös. En tainnut vielä tässäkään vaiheessa soveltaa yhtään. Neulominen oli siis vielä innokasta ja odottavaa. Tässä vaiheessa kuvittelin, että olen samassa tahdissa loppuun asti ja huivi tulee valmiiksi annetussa ajassa. Tai viimeistään pääsiäiseksi. :D


4.osio

Aloitin innolla tätä osiota, vaikka pitsikuvio oli jokseenkin vaikea. En tiedä, miksi koin tämän vaikeaksi, sillä kuvio oli minusta jotenkin tuttu ja vastaavanlaisella kuviolla olen tehnyt huiveja enemmänkin. Jostain syystä kuitenkin tämä tuntui vaikealta. Katse oli entistä tiukemmin ohjeessa ja pieniä apuvälineitä tuli mukaan, kuten kynä ja paperia, joilla pisti aina ylös millä rivillä olin. Neuletta ei voinut neuloa pitkään ja yritin luoda pienet välitavoitteet itselle. Jossain vaiheessa tämä kuitenkin tökki pahastikin, sillä tein jonkin virheen ja en saanut enää samanlaista pitsikuviota, joka oli hienosti jo alkanut hahmottumaan. Neuletyö pysähtyi ja odotteli päätöstä. Enää en pysynyt tahdissa muiden kanssa, mutta se ei haitannut, sillä päätin, että teen omaan tahtiin. Neuletyö tökki, vaikka annoin aikaa. Virhe harmitti, mutta päätin jatkaa omalla pitsikuviolla osion loppuun asti. Kunnes muutamaa kymmentä riviä vaille osion loppua, päätin purkaa koko osion. Päätin tehdä tämän osion alkuperäisellä 5.osion kuviolla ja silloin neulomistahtini kiihtyi. Paras päätös ikinä! :D

5.osio

Kun olin saanut 4.osion valmiiksi, niin tämän neulomiseen tuli taukoa. Tauon aikana mietin, että minkä osion teen 5.osioksi, sillä alkuperäinen 5.osio tuli jo 4.osioksi. Päädyin sitten tekemään tähän kohti uudestaan 2.osion. Ja sanottakoon, että se oli toiseksi paras päätös, sillä tykästyin kyllä kakkososioon ja nyt se tässä vaiheessa meni jo ilman ohjettakin. Tässä vaiheessa silmukoita oli jo aika paljon, niin ihan yhdeltä istumalta en tätä osiota saanut valmiiksi. Mutta neuloin tätä aina kun vain fiilis oli sellainen eli hyvin usein, kun pääsin vauhtiin!

6.osio

6.osiossa eli viimeisessä osiossa noudatin ohjetta. Etukäteen mietitytti, että millainen osio on, mutta viimeinen osio on helppo ja sen oppii nopeasti. Alussa neuloin ohjeesta muutamat ensimmäiset rivit, mutta sen jälkeen onnistuin jo neulomaan ilman ohjetta ja paikkariippumattomasti. Se on jo suurta plussaa, jos pääsin tässä huivissa neulomaan ilman ohjetta. 6.osiossa alkoi mielessä vahvistua, että haluan neuloa huiveja enemmänkin. Olenkin katsonut ohjeita sillä silmällä, että mikä on seuraava huiviohje. 

Kaiken kaikkiaan oli todella ihana neuloa tätä huivia, vaikka puolivälissä vähän neulominen tökkikin. Noin kahdessa kuukaudessa sain tämän valmiiksi ja varmasti se olisi tullut nopeamminkin, jos ei olisi ollut takaiskuja. Voisin neuloa tämän uudelleen ja olisikin kiva neuloa ihan alkuperäisen ohjeen mukaan. Lankavalintaan olen edelleen todella tyytyväinen ja minulla kului lähes kaikki 6 kerää Dropsin Baby merinoa. Pieni nöttönen jäi ja mietin, että saisiko siitä pienet vauvan sukat, mutta en ole varma. Ehkä toinen väri avuksi niin saa varmasti :D

Neuloitko sinä tänä keväänä tämän Kevätaurinkohuivin? Minkä huivin neuloit viimeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti