sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

DIY: Virkattuja tiskirättejä

Puolivuotiskatsauksessa mainitsin, että virkkasin tiskirättejä tänä vuonna. Nämä olivat osallistumiseni hyvinpyyhkiikaliin ja toinen syy oli käyttää varastossa olevia puuvillalankoja pois. Virkatut tiskirätit ovat esimerkiksi kivoja mökkituliaisia. Lisäksi ne virkkaa lähes yhdessä päivässä. Ohjetta minulla ei ollut näihin vaan virkkasin aika lailla omasta päästä sitä mukaan kun ideaa tuli :D 


Halusin virkata tuollaiset pienet nypyt, ja ne onnistuikin ihan hyvin. Ohjeen niihin katsoin jostain netistä. Löytyi aika helposti googlettelemalla. Jostain syystä oli idea noihin nyppyihin niin, että niillä saisi hangattua tahrat helposti pois. Tiedä sitten toimivuutta, sillä en ole vielä ehtinyt käyttämään noita siihen tarkoitukseen. Keittiössä nuo kyllä ovat jo ja on niillä pyyhitty nestettä tai muuta ja hyvin ovat muutoin toimineet.

Violetin värisessä rätissä lanka on Novitan Cotton softia ja sininen on Adlibriksen puuvillalankaa. Sininen on paksumpaa lankaa kuin Cotton soft ja siksi hieman jäykempi rätti. Näihin meni kivasti omista kätköistä lankaa ja ne tuli virkattua suhteellisen nopeasti. Vielä kun pääsisi eroon noistakin muistakin Adlibriksen vastaavista langoista. Niitä nimittäin on edelleen! 


Virkkaaminen on itsellä aina kausiluontoista ja satunnaisesti tapahtuvaa. Yleensä silloin, kun on joku kiva yhteisvirkkaus tai olen saanut muun idean, mikä pitää toteuttaa. 

Oletko sinä virkannut tiskirättejä? Suosittelen kyllä, sillä ne valmistuvat nopeasti ja ovat esimerkiksi kivoja mökkituliaisia. Lisäksi niihin löytyy aina langat omista kätköistä, kun lankaa ei kuitenkaan kulu paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti