tiistai 6. heinäkuuta 2021

Onnensäikeitä -kirjasta

Vielä yhdestä neulekirjasta juttua, jaksatteko lukea? :D Tänä vuonna on ollut erityisen paljon juttuja kaikista neulekirjoista ja samalla olen huomannut, että pidän neulekirjoista kirjoittamisesta. Kun sain käsiini Anna Johannan Onnensäikeitä -kirjan, päätin, että kirjoittelen tästäkin jotakin blogiin. Meillä Suomessa on sellainen ihana paikka kun kirjasto <3 Sieltä minäkin lainasin tämän ja en kyllä millään ehtisi ostamaan kaikkia näitä neulekirjoja. Olihan tähänkin kirjaan hieman jonoa, mutta silti on kiva ensin saada silmäys kirjasta ja sitten vasta päättää, ostaako kirjan. 


Tästä kirjasta oli sellainen tuntuma, että kirjoneuleita on paljon ja senkin vuoksi en halunnut ostaa heti omakseni tätä kirjaa. En kuitenkaan ole niin suuri kirjoneuleiden ystävä, että suuntaisin neulomaan tästä heti jotain. Kiva on kuitenkin saada jotain uutta opittavaa ja luettavaa. 

Ensituntumalta tästä kirjasta ei oikein mikään sytyttänyt, sillä kuten arvelinkin tai tiesin, niin kaikki mallit ovat kirjoneuleita. Minulle siinä on vielä iso kynnys neuloa kirjoneulepaita. Ehkäpä ensi talvena voisin kokeilla? Mutta kirjan mallit ovat kauniita ja yksinkertaisenoloisia. Niin helpolta vaikuttavia, että melkein jo mieli tekisi neuloa jokin malleista. Yksi, josta innostuin todella, oli neulemekko. Neulemekko on ollut mielessä jo ikuisuuden ja tässä kirjassa on aika kiva neulemekkomalli. Se nousikin heti ykkössuosikiksi. Mekon nimi on Calm, ja se neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Saatan todella harkita tämän neulomista - joko sitten kirjoneuleella tai ilman. 


Kirjassa on myös yksi pipon malli, ja se nousikin heti toiseksi suosikiksi. Ai miten niin välttelen kirjoneulepaitoja? :D Mallissa on ehkä jonkin verran pidempiä langanjuoksuja ja ihan helpolta ja aloittelijalle sopivalta se ei minusta vaikuta. Mutta ainahan voi kokeilla ja oppia uutta! Kolmas suosikkini on Everything's coming up roses -paita, joka neulotaan ylhäältä alas ja jonka alareunassa on kaunis ruusukuvio. Nyt on todella menossa ylhäältä alas -neuleiden buumi ja eipä mikään ihme, onhan se kivaa ja helppoa neuloa saumattomasti. Itse en ole niin saumojen ystävä, joten mielelläni neulon saumattomasti.

Lisäksi kirjassa on neuletakkeja ja miesten neuleita. Kirja on kyllä todellinen suosikki kirjoneuleiden ystäville ja aika kiva lahjaideakin! Olisin ehkä pienesti kaivannut väliotsikoita kirjaan tai siis sellaisia, että näkisi, mikä mikäkin malli on. Sisällysluettelossa oli joukko englanninkielisiä nimiä, joista ei selviä, onko kyseessä paita, pipo, neuletakki vai mikä.

Näillä näkymin lähitulevaisuudessa on tulossa vielä yksi neulekirja-arvostelu jossain vaiheessa, mutta taidan säästää sen lähemmäs syksyä. Ehkäpä elokuun alku voisi olla hyvä aika sille. Syksyllä on muuten tulossa Sari Nordlundilta neulekirja ja sitäkin kirjaa odotan innolla <3 Veikkaisin, että sieltä tulee puikoille jokin työ.

Mitä mieltä sinä olet Anna Johannan neulekirjasta? Oletko neulonut sieltä jo jotain ja jos, niin mitä?

4 kommenttia:

 1. Anna Johannalla on kauniita neulemalleja mutta erilaisia ohjeita ja kirjoja alkaa olla jo niin paljon, ettei kaikkia voi hankkia saati ehdi neuloa! Noissa malleissa on usein myös minun mielestäni aika väljän oloinen alaosa, joten minun päälläni ne saattaisivat aika lailla säkeiltä näyttää, vaikka voisihan niihin varmaan napakampaa resoria tehdä tai jotain. Joka tapauksessa ihailen näitä kauniita kuvia Instagramissa ja niin poispäin mutta luulen itse pysytteleväni vähemmän suosituimmissa malleissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, nyt on kyllä todellinen neulekirjojen vuosi kun tuntuu että koko ajan on jokin uusi neulekirja tullut. Ihan totta muuten, aika väljiä malleja, toisaalta itse tykkään myös sellaisista, vaikkakaan en tiedä, millä aikavälillä neuloisin näitä suosikkeja. Siksi varmaankin pipo tästä kirjasta kuulostaakin kivalta ja nopealta neuletyöltä :)

   Poista
 2. Anna Johannan mallit kolahtelevat vähän kuka mitenkin, varsinainen syy kirjan ennakko-ostoon olivat selkeät ohjeet, joista ei tarvitse arvuutella miten toimia. Hän menee siis samaan luokkaan Tiina Kuun kanssa. Lisäksi kirjoneuleet ovat salainen rakkauteni ;)

  Vielä en ole kirjasta mitään pistänyt puikoille, mutta Mohair Fuge on neulottava ensi talvena ehdottomasti. Myös Woodland houkuttaisi - vaan steekkaus himppasen pelottaa. Oletko sie koskaan steekannut, eli neulonut ensin pyörönä ja sitten leikannut villapaidan takiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, oon kade sun salaiselle rakkaudelle :D Minuakin pelottaa steekkaus, eli en ole kokeillut enkä tiedä uskaltaisinko kokeillakaan. Mutta kuuleman mukaan sitä ei kannata pelätä vaan se jopa onnistuu! Neulenojatuoli -kanava youtubessa on ainakin tehnyt sitä ja saanut hienoja villatakkeja!

   Poista