sunnuntai 22. elokuuta 2021

Lyhytvartiset Yrttitarha -villasukat Novitan ohjeella

Kesä on kyllä ollut lyhytvartisten villasukkien aikakautta, sillä olen tainnut neuloa niitä enemmän kuin muita villasukkia. Jämälangoissakin on helpompi arvioida langan riittävyys lyhytvartisiin sukkiin kuin pidempiin. Nämä villasukat eivät kyllä valmistuneet jämälangoista vaan Altair Designin käsinvärjätystä vyyhdistä. Ostin keväällä pari vyyhtiä Kässäpuodilta ja pitkään ne odottelivatkin puikoille pääsyä.


Toinen vyyhti meni lähes kokonaan näihin sukkiin. Malli on Yrttitarha -pitsisukat Novitan sivuilta. Ohjeessa lankana on Louhetar, mutta koska en omistanut sitä, niin neuloin nämä Altair Designin langalla. Kerran purinkin, kun en ollut varma, että riittääkö lanka malliin, jossa on vähän varttakin. Ja hyvä, että purin, sillä en usko, että olisi riittänyt. Lanka oli oikein kiva tuttavuus ja voisin neuloa sillä enemmänkin. Yksi keltainen vyyhti odottelee tuolla korissa, mutta en ole keksinyt sille mitään ohjetta. Välillä saa oikein miettiä kivaa ohjetta, jos lankaa on vain 100 g.

Tämä malli on kyllä kiva ja helppo. Sopivasti palmikkoa ja pitsiä samassa sukassa. Joskus olisi kiva tehdä tämä malli myös pitkänä versiona, mutta voi olla, että jää neulomatta, sillä neulomislistani on loputon :D 

Neulotko mieluummin lyhytvartisia vai pidempiä villasukkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti