perjantai 20. elokuuta 2021

Ajatuksia Neulematkalla -kirjasta

Neulekirjoja tulee nyt ovista ja ikkunoista, mutta mielestäni tämä  on vain positiivista. Sillä jokainen löytää neulekirjojen laajasta joukosta kyllä omat suosikkinsa. Meitä neulojia on niin jokaiseen lähtöön, ja kaikki kirjat eivät ole kuitenkaan samanlaisia. Olin odottanut tätä kirjaa jo tovin ja varautunut siihen, että saan sen syksyllä tai loppuvuodesta viimeistään. Mietin myös pitkään, että ostanko kirjan vai pysynkö kirjaston varausjonossa. Päätin pysyä kirjaston jonossa. Kaikkia neulekirjoja ei tarvitse omistaa, ainakaan heti vaan voi tutkia ensin kirjaston kautta tiettyä kirjaa. 


Kun kirja alkoi näkyä somessa, niin hetken ehkä jo harmittelin, ettei minulla sitä ollut vielä. Onneksi sain sen kuitenkin nyt jo elokuussa, yllättävän nopeasti! Ja voi kyllä, kirja on ihana! En ole kovin paljon neulonut Sarin omia malleja, mutta siltikin se on ihana <3 Kirja on siis Sari Nordlundin ja Erika Appelströmin tekemä ja sieltä löytyy aikuisten neulemalleja. Lisäksi kirjassa on muutamia tarinoita, mikä tekee kirjasta minusta enemmän kuin vain kirjan. Oli kiva uppoutua kirjan tarinoihin. Siinä missä tykkään elämäkerroista yms, niin enhän nyt tästäkään voinut olla tykkäämättä. Kirjasta löytyy myös yksi sukkaohje, jossa on myös lapsen kokokin.

Sattumaa tai ei, mutta samana päivänä, kun kirja oli odottamassa minua kirjastossa katsoin myös Sarin suomenkielistä neulekanavaa youtubesta. Viimeisimmässä jaksossa Sari ja Erika kertovat kirjasta enemmän. Suosittelen katsomaan, niin kirjasta saa jo vähän enemmän. Ihastuin tuossa jaksossa huivimalliin ja luulen, että se olisi ensimmäinen työ tästä kirjasta. Mietin myös omassa somessani, että pitäisikö Lauttasaarivuosien kunniaksi neuloa Vattuniemi -pipo... :D 

Kirjan parhaat:

* tarinat

* ihanat kuvat ja vinkit

* neulemallit erityisesti huivit

Neulemalleja kirjassa on noin 20, joista muutamia huiveja, sukkia ja paitoja. Kirjassa on myös pieniä kodin tekstiilejä, joista Sari ja Erika kertovat seuraavassa youtubejaksossa. Jos kirjan hankinta mietityttää, niin suosittelen tsekkaamaan ensin youtubejakson ja vaikka vähän sneakpeakkailla kirjakaupassa ensin kirjaa ;) Saattaa olla, että hankin kirjan myös myöhemmin itsellekin, sillä se on kuitenkin klassikkoteos ja mallit vaikuttavat muodikkailta myöhemminkin. Neulomiskynnys myös alittuu, kun kirja on oma.


Oletko sinä jo päässyt tutustumaan Neulematkalla -kirjaan?

5 kommenttia:

 1. Olen nähnyt vain näitä postaus- ym. esittelyjä kirjasta mutta ilmeisesti tämä ei ole mun juttu. Tietysti tutustun siihen. Mutta kirjan nimestä en tykkää, mistä se oikeasti tarkoittaa; onko 'Neule matkalla' mukana vai ollaanko 'Neulematkalla' , jolloinka kirjankannessa pitäisi olla tavuviiva Neule-matkalla? Mua niin ärsyttää tämä nykymuoti kirjoittaa miten sattuu, tässäkin tarkoitus muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mä mietin ihan samaa että kumpi tässä on kirjan nimi ja pitikin kirjoittaa se mukaan tekstiin mutta ilmeisesti unohdin matkan varrella :D Oon mieltänyt että se olisi Neulematkalla mutta tosiaan se tavuviiva puuttuu.

   Poista
  2. Jep, mun mielestä tällaisissa ns. julkisissa kirjoituksissa (esim. mainokset yms.) pitäisi ylläpitää oikeinkirjoitusta. Monet opiskelevat suomea ja nämä väärin kirjoitetut tekstit aiheuttavat hämmennystä. Yksi salaattimainost oli sellainen, että sitä piti moneen kertaan katsoa ennekuin älysin sen lauseen.

   Poista
 2. Juuri tarinat neulemallien takana ovat sitä parhautta. Joissain neulekirjoissa on vain muutama sana inspiraatiosta neulemallin takana, mutta jo se tuo malliin sielua sekä avaa suunnittelijan mielenmaisemaa.

  Mielenkiintoni tätä kirjaa kohtaan heräsi, vaikka aluksi ajattelin, ettei se välttämättä ole minun tyyliseni neulekirja. Laitoin sen nyt tämän tekstin perusteella kirjaston varausjonoon kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tarinat best! Hihi, kiva, toivottavasti en tuota pettymystä! :D Mä niin yritän saada tästä neulottua jotain mutta mulla on aina vähän hankala neuloa neulekirjoista kun en jotenkin osaa valita vaihtoehtoista lankaa vaikka muuten kyllä neuloessa sovellan mennen tullen mutta neulekirjojen malleissa en osaa soveltaa :D

   Poista