tiistai 31. elokuuta 2021

Kirjavinkit: Rakkaushömppää elokuussa

Elokuussa kirjoja tuli kuunneltua ja luettua todella monilta eri genreistä. Aloitin elokuun rakkaushömpällä ja lopetin sen aika mielettömään menestymisestä kertovaan kirjaan. Sille välille mahtui dekkaria, rekrytointia ja unelmia. Tähän väliin täytyy myös antaa pieni shoutout kirjaston äänikirjapalvelulle. Sen nimittäin otin myös käyttöön elokuussa ja aika ihanaa, että meillä voi kuunnella ja lukea kirjoja aivan ilmaiseksi. Ei siis tarvitse valita mitään kaupallista äänikirjapalvelua vaan äänikirjojen maailmaan pääsee aivan ilmaiseksi, ainakin helmet -kirjastojen alueella. Palvelu toimii hieman eri tavalla kuin kaupalliset palvelut ja valikoima voi olla suppeampi. Silti suosittelen edes kokeilemaan. Nora Roberts: Tasapeli rakkaudessa - MacGregorin klaani 1

Viime kuussa otin käyttöön kirjaston äänikirjapalvelun ja voi että, miksi en ole tajunnut sitä aikaisemmin. Kirjastot ovat muutenkin ihania paikkoja, niin kirjastolla on myös oma äänikirjapalvelu. Se voi olla hieman suppeampi kuin nämä kaupalliset äänikirjapalvelut, mutta ajaa silti asiansa. Ja tuleepahan kuunneltua vähän vanhempiakin kirjoja eikä vain uusia ja suosittuja. Tämä oli siis ensimmäinen kirja, jonka kuuntelun tuon kirjaston äänikirjapalvelun kautta. En ole aiemmin lukenut/kuunnellut Nora Robertsin kirjoja, mutta ne ovat niin rakkausromaaneja kuin olla voivat :D Rakkausgenre ei välttämättä ole omaa suosikkigenreä, mutta olipa silti vaihteeksi ihan kiva kuunnella täysin rakkausromaani. Tällä kirjalla saa ainakin ajatukset pois kaikesta pahuudesta ja ilkeistä asioista. Ja olipa kirjassa jännitystäkin vähäsen... ;)

Arvosana: 3/5

Elina Backman: Kun kuningas kuolee

Jos en olisi taannoin tehnyt kaupallista yhteistyötä Backmanin toisesta kirjasta, niin en varmaankaan olisi ottanut tätäkään kirjaa myös kuunteluun. Kirja on koukuttava, jännittävä ja ennalta-arvaamaton. En ole rikosgenren suurin kuluttaja, mutta tämän jälkeen voisin kyllä ehdottomasti kuunnella enemmän rikosromaanejakin. Tykkäsin tästä kirjasta todella paljon, ja siinä oli itselle sopivasti jännitystä ja rakkautta. Kirja on kirjoitettu minusta todella hyvin ja vaikuttaa realistiseta kuvaukselta nykypäivän rikoksista. En siis ihannoi tai toivo, että tällaisia rikoksia tulisi esiin, mutta vaikuttaa jokseenkin realistiselta kuvaukselta. 

Luen myös tällä hetkellä Backmanin uudempaa kirjaa ja se vaikuttaa myös koukuttavalta ja mielenkiintoiselta. Harmillisesti se vain jäi hieman tämän kirjan jalkoihin, kun olen myös vähän hitaampi lukija ja äänikirja oli helpompi kuunnella. 

Arvosana: 5/5

Saana Rossi: Rekrytoija

Ajattelin sanoa tästä kirjasta ainakin sen, että lue se ainakin, jos olet tällä hetkellä työttömänä tai tekemässä työhakemuksia. Tässä kuussa latasin kirjaston äänikirjasovelluksen ja isot pisteet sille. Siis ylipäätään, että meillä on mahdollisuus kuunnella äänikirjoja jopa ilmaiseksi. Ei tarvitse ottaa mitään maksullista äänikirjapalvelua vaan voi kokeilla ihan kirjaston sovelluksella. Löysin nimittäin tämän kirjan sieltä ja en tiedä, olisinko muuten kuunnellut sitä. Kirja kertoo rekrytoinnin maailmasta ja mielestäni se on aika realistinen kuvaus siitä. Kirjassa syvennytään mm.rekrytoijan työpäivään ja siihen, millaisia rekrytoinnit ovat rekrytoijan näkökulmasta. Ihan älyttömän mielenkiintoista! 


 

Antti Tuisku: Menesty!

Sattumalta huomasin Antti Tuiskun uusimman kirjan, jonka hän on kirjoittanut nyt korona-aikana. Kirja ei ole mikään jatko-osa Antin aikaisemmalle kirjalle, eli sen voi ihan hyvin lukea, vaikkei olisi aikaisempaa lukenut. Tykkään perehtyä eri ihmisten ajattelutapoihin ja siihen, miten he ovat tulleet siihen pisteeseen, missä ovat. Tässäkin kirjassa oli hyvin mielenkiintoisia ajatuksia jännittämisestä, menestyksestä, unelmista ja kaikesta niiden väliltä. Mielestäni tämä kirja on todella hyvin kirjoitettu, jäsennelty ja syvällinen teos. Kirjan nimi saattaa antaa vähän vääriä mielleyhtymiä, sillä monilla ihmisillä on menestymisestä kuva, mikä liitetään pankkitilin saldoon. Noh, kirjassa on myös äärimmäisen paikkansa pitäviä lauseita menestymisestä eri ihmisten suusta. Suosittelen kirjaa no, oikeastaan kaikille. Tällä saa ainakin ajatukset pois uutisista ja kaikesta pahasta!

Arvosana: 4/5

Johanna Loukamaa: Joalin - mun polku unelmiin

Valitsen välillä vähän randomeja kirjoja hetken mielijohteesta ja tämä kuuluu siihen kategoriaan. Uskon kuitenkin, että kaikista kirjoista oppii jotakin. Vaikka en ehkä ihan kuulu tämän kirjan kohderyhmään tai ainakin siltä tuntui, niin kirja tarjosi kuitenkin unelmiin luottamista ja oman sisäisen intohimon löytämistä. Kirja ei välttämättä ollut sieltä syvimmästä päästä ja jäi hieman pinnalliseksi ja päiväkirjamaiseksi pohdinnaksi. Mutta silti kuuntelin kirjan ihan hyvin loppuun asti ja varmaan sieltä jäi mieleen jotain. Ainakin henkilötarinana aika mieletön ja aika hurjaa, että näin nuorena jo näin paljon kokenut.

Arvosana: 3/5

Näissä tunnelmissa sitten syyskuun menoon. Yllättävän paljon sain luettua/kuunneltua elokuussa ja en odota, että syyskuu tulee olemaan näin rikas kirjojen osalta. 

Mitä sinä luit / kuuntelit elokuussa ? Kerro oma kirjavinkkisi ! Oletko kuunnellut / lukenut jonkin näistä kirjoista?

2 kommenttia:

  1. Minä en kuuntele äänikirjoja; se on ihan vieras konsepti minulle. Mutta tykkään lukea ihan perinteisiä paperisia kirjoja. Muutenkin olen tosiaan ihan selvä lukija: en katso videoita ja kuuntele podcasteja muutenkaan, eivät vain ole minun juttuni. Paljon olet erilaisiin kirjoihin nyt ehtinyt tutustua, ihan kateeksi kyllä käy! Mukavaa syksyn jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjojen lukeminen on ihanaa <3 Tällä hetkellä ei vain oikein ole aikaa kirjojen lukemiseen ja olen hidas lukija ja vaikka ei tietenkään olekaan kiire kirjan lukemisessa mutta kirjaston kirjoja saisi olla kyllä koko ajan uusimassa. Oon jotenkin todennut että ennemmin sitten äänikirjoja kuin ei kirjoja ollenkaan, ehkä tilanne muuttuu tulevaisuudessa ja ehtisi lukea edes vähän enemmän. Kivaa syksyn jatkoa sinnekin! :)

      Poista