perjantai 12. marraskuuta 2021

Miksi neulon hyväntekeväisyyteen?

Novitan tämän vuoden talvinumerossa oli juttua neulehyväntekeväisyydestä. Itsekin olen maininnut täällä hyvinkin monesti neulehyväntekeväisyydestä (viime aikoina ehkä turhankin usein :D ) ja ajattelin nyt avata hieman sitä, miksi neulon sinne (niin paljon). Tottahan se on, että tämä ja viime vuosi on lisännyt omaa neuloosia ja neulomista. En aina tiedä itsekään, millä ajalla neulon, mutta otan sen ajan vain jostain :D Lyhyillä automatkoillakin pyrin nykyisin neuloa sekä lapsen harrastusten aikana. Senkin kyllä huomaa, että oma neulominen ja ohjeiden kirjoittaminen on kehittynyt valtavasti. Välillä tekee vähän pahaakin linkata jokin vanha ohje, sillä ne eivät ole kovin hyvin kirjoitettuja verrattuna tämän päivän omiin ohjeisiin. Mutta takaisin aiheeseen.


Novitan lehdessä oli mainittu nämä syyt hyväntekeväisyysneulomiselle:

** Auttamisen ja ilahduttamisen halu

** Hyvä mieli

** Myötätunnon osoitus

** Neuleita syntyy yli oman tarpeen

** Tunne siitä, että tekee jotain tärkeää ja merkityksellistä

Nämä olivat ilmeisesti siis lukijoilta tulleita vastauksia hyväntekeväisyysneulomiselle. Minulle näistä oikeastaan kaikki ovat totta. Ehkä voisin lisätä omalta kohdaltani pienten kerien käyttö ja 'knitting  is my therapy' -tyyppinen neulominen :D Pienistä keristä nimittäin saa aika hyvin pieniä lasten sukkia eikä niistä edes huomaa, että olisivat jotenkin jämäkeriä.

Olen vähän huono itse toimittamaan suoraan kohteeseen, mutta onneksi nyt on löytänyt henkilöitä, jotka ovat huudelleet hyväntekeväisyyssukista tms niin ei ole itse tarvinnut lähteä ottamaan yhteyttä esimerkiksi sairaaloihin tms. Viime vuonna taisin joulun alla laittaa useammat sukkaparit vanhainkotiin, mutta tänä vuonna on ihan selkeästi ollut enemmän mielessä lapset ja nuoret. Lankavan hyväntekeväisyyskeräykseen meni muutamat parit aikuisten sukkia, mutta väittäisin, että enemmän olen sekä neulonut että toimittanut pieniä sukkia. Pienistä sukista tulee vain niin hyvä mieli <3

Tällä hetkellä meneillään ovat ainakin nämä hyväntekeväisyysneulekeräykset, jonne itse olen neulonut:

** Lankavan keräys (Lisätiedot ainakin Lankavan Instagramista) 

** Novitan ja Kummit Ry:n lastensukkakeräys (Lisätiedot Novitan IG)

Lisäksi pari muutakin, mutta en tiedä, kuinka julkisia ne ovat, mutta lähinnä lasten sukkia sinne olen neulonut myös. Näitä löytää lisää ainakin Neulomuksia sydämestä FB -ryhmästä. Sieltä bongasin viime jouluna lähialueen vanhainkotikeräyksen. Uskoisin myös, että seurakunnat ottavat mielellään vastaan villasukkia ja erityisesti pieniä kastesukkia eli niihin voi toimittaa myös. Olipas tämä nyt sukkavoittoinen neulehyväntekeväisyyspostaus, mutta varmaan ihan kaikkea voi neuloa hyväntekeväisyyteen :D Itselle sukat ovat olleet eniten "se oma juttu", joten niitä olen sitten neulonut.

Neulotko sinä hyväntekeväisyyteen? Mikä kohde on sinun suosikkisi?


2 kommenttia:

  1. Neulevauhtini on sen verran hidas, ettei hyväntekeväisyyteen tule neulottua yhtään. Tosin jos vauhtini olisi ripeämpi, ei hyväntekeväisyyskohteella ole epäilyksen sijaa: jouluapua.fi jossa kolmen joululahjatoiveen joukosta löytyy joka vuosi villasukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kun vinkkasit vielä yhden hyväntekeväisyyskohteen! :)

      Poista