sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Frozen -sukat pienelle tytölle

Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun lapsi sai synttärikutsun kaverinsa synttäreille ja tajusin, että olisin voinut neuloa lahjaksi myös Frozen-sukat. Koska aikaa oli vähän, niin en ehtinyt lahjaksi, mutta asia jäi vaivaamaan mieleen. Päätin, että neulon kuitenkin Frozen -sukat, vaikka lahjan saajaa ei ollutkaan sillä hetkellä tiedossa. Ohje on täältä Mari neuloo -blogista. En halunnut korkeavartisia sukkia ja päätin vähän muokata ohjetta ja jatkaa kuviota kantapään jälkeen.


Nyt näille on kohde, sillä ajattelin laittaa nämä Novitan hyväntekeväisyyskeräykseen. Sukat ovat ehkä n.3 -vuotiaalle ja toivottavasti saavat hyvän kodin.

Etenin ihan ohjeen ja mallikuvion mukaan, paitsi tuo kuvion jatkuminen kantapään jälkeen on ainut poikkeus. En kaventanut missään vaiheessa vartta ja varressa silmukoita on 48. Jalkapohjassa jostain syystä silmukoita on 40 tai 44, sillä muuten se olisi mahdollisesti liian leveä pieneen jalkaan. Oma kirjoneulekäsialani on ilmeisesti aika tiukkaa, sillä varsi on suhteellisen tiukka ja arvioin sen menevät ehkä noin 3-vuotiaalle (pienelle 4-vuotiaalle). Lapset ovat niin erilaisia, että välillä sukkien neulominen on todella vaikeaa koon puolesta. Onneksi on sukkataulukot ja oma malli, johon voi aina peilata.

Näistähän saisi myös pienemmän lapsen sukat / vauvan sukat, jos tekisi vähän ohuemmalla langalla, mutta katsotaan nyt, ehdinkö sellaisia tekemään. Nyt on nimittäin niin paljon kaikkia ideoita, että en ihan samoja sukkia heti perään tekisi.

Nappaa tästä kiva ohje vaikkapa joululahjaksi jollekin pienelle Frozen -fanille! Oletko sinä neulonut jonkin suositun hahmon mukaisia sukkia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti