tiistai 2. marraskuuta 2021

Kirjavinkit: Lokakuussa luettua

Lokakuu oli jokseenkin sekava myös kirjojen osalta. Tulin lukeneeksi peräti yhden kirjan, mistä olen hyvin iloinen. Mutta kirjoja tuli myös jätettyä kesken. Ei omasta tahdosta vaan oikeastaan siitä syystä, etten ehtinyt kuuntelemaan niitä loppuun asti kirjaston määräajassa. Päädyin taas hetkeksi ottamaan äänikirjapalvelun, jonka kautta tuli sitten muutama kirja myös kuunneltua. 

Kirja saatu osana toista kaupallista yhteistyötä, mutta tämä postaus ei kuulu mihinkään yhteistyöhön.

Jouni K. Kemppainen: Kaija Koo - Taipumaton

Viime aikoina Kaija Koon musiikki on nousussa itsellä ja jostain luonnollisesta jatkumosta johtuen aloin myös kuunnella Kaijan elämäkertaa. Ihmisten elämäkerrat ovat aina mielenkiintoisia, sillä yleensä niissä toistuu samanlainen sanoma: mikään ei tule helposti. Siispä tätäkin elämäkertaa oli mielenkiintoista kuunnella, ja uusia asioita Kaijan elämästä tuli todella paljon. Alku kirjassa oli ehkä hieman tylsähköä ja alkua kuuntelin monessa erässä ja todella hitaasti, sillä en vain syttynyt sille. Mielessä kävi myös, että keskeytän kirjan, mutta onneksi en! Vasta alun jälkeen kirjassa kerrotaan enemmän, miten Kaija on päätynyt mihinkin ja suosittelen jatkamaan kirjaa alun jälkeen. Tämän kirjan myötä Kaijan musiikkia kuuntelee myös eri tavalla, ainakin jotain biisejä, sillä kirjassa sivuttiin myös tiettyjä biisejä ja miten ne ovat syntyneet yms.

Arvosana: 3/5

Elina Backman: Kun jäljet katoavat

Vihdoinkin sain luettua loppuun tämän kirjan, jonka aloitin kesäkuussa. Kirja oli itsessään koukuttava ja tykkäsin todella paljon, mutta lukemista esti muut seikat. Kun kirjan vauhtiin pääsin, niin tämä taisi tulla enimmäkseen luettua lokakuussa. Minusta kirja ei ollut sekava, vaikka henkilötarinoista mentiin toisiin nopeastikin. Päinvastoin oikeastaan se lisäsi minulla kirjan koukuttavuutta, kun aina halusi lukea vielä tämän, ja tämän ja tämän.... Juoni ei ollut edes ennalta-arvattu, kuten ei myöskään edellisessä kirjassakaan. Tai ainakaan minä en aavistanut murhaajaa ollenkaan. Kirja on kirjoitettu hyvin ja jokaisella henkilöllä on paikkansa ja oma tarinansa juonessa. Kirja ei ole pelkästään jännitystä, rikoksia vaan paljon on myös muutakin kuten esimerkiksi draamaa ja ihmissuhteita. Tästä tyylistä pidän, ettei ole pelkästään vain rikosromaani. Ehkä sen voisi sanoa, että en suosittele Backmanin molempien kirjojen lukemista / kuuntelemista samaan aikaan, sillä silloin menee juonet sekaisin :D Todennäköisesti kukaan ei sellaista teekään, mutta meillä oli alussa hieman sekavuusongelmia, kun kuuntelimme Backmanin ensimmäistä romaania samaan aikaan tämän kirjan kanssa. Onneksi pian tajusimme keskittyä yhteen kirjaan kerralla :D 

Arvosana: 4/5

J.K Tamminen: Estonian salaisuudet

Muistan, kun Estonia upposi, vaikka olin pieni lapsi silloin. Siitä lähtien en ole oikein pitänyt laivalla oloa kivana ja sitä aina miettii, että mitä jos... Vaikka olenkin silti tehnyt paljon laivamatkoja, mutta jostain syystä laivat ovat nykyisin vähän 'pelottavia', kun sieltä ei pääse pois, jos tulisi jokin isku tms. Tästä syystä pidin varmaan tätäkin kirjaa hieman pelottavana. Tai nykyisin sitä peilaa kaikkia asioita lapsen kautta. Mitä jos olisimme olleet Estonialla, miten olisimme selviytyneet.... ? En osaa ottaa kantaa siihen, oliko Estonian uppoaminen tahallista vai onnettomuus, mutta aika kamala tragedia se on kuitenkin ollut. Kirjassa asiat puhuvat jonkin salaliiton tms tahallisuuden puolesta, mutta toisaalta kirja on juuri siksi kirjoitettukin, että mietitään sen uppoamisen syitä. Loppujen lopulta kirja oli ihan mielenkiintoinen, ja suosittelen sitä kyllä kaikille, joita Estonian tapahtumat kiinnostavat. 

Marraskuulle toivon muutamien kirjojen loppuunsaattamista ja myös jonkin kirjan lukemista. Nyt on niin paljon kivoja kirjoja lukulistalla, että näissä menee jo ensi vuoden puolellekin. 

Arvosana: 3/5

Mikä oli sinun lempparikirjasi lokakuussa? Oletko lukenut / kuunnellut näitä kirjoja?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti