tiistai 30. marraskuuta 2021

Vuoden paras kirja: Mel Robbins 5 sekunnin muutos, vaihda pelkosi rohkeuteen

Ajattelin tästä kirjasta kirjoitella ihan oman postauksen verran, sillä kirja on sen verran mahtava. Sanoisinko, että tämän vuoden paras kirja. Kuuntelin tämän kirjan kirjaston äänikirjapalvelussa, ja alusta asti oli selvää, että haluan myös kuunnella tämän loppuun asti. Se, kun ei välttämättä ole itsestäänselvää, että kirjan ehtii loppuun asti kirjaston palvelussa. Nimittäin se 14 vrk on todella lyhyt aika kirjalle. Mutta sain kun sainkin loppuun asti. 

(Kuvan pienen vauvan sukat ovat neulottu hyväntekeväisyyteen tänä syksynä. )
 

Olen ottanut vinkit käyttöön asti joko huomaamatta tai tarkoituksella, mutta asiat tulee hoidetuksi, kun alkaa sanoa 5, 4, 3, 2, 1. Ja hommaa tekemään! Maailman mullistavat teot nämä kirjan vinkit :D Joillekin nämä tietenkin voi kuulostaa itsestäänselviltä, mutta kaikilla meillä varmaan on asioita, joita lykkäämme aina. Tämän kirjan jälkeen et enää halua lykätä niitä! Näitä vinkkejä ja 5,4,3,2,1 -metodia voi kokeilla mihin tahansa asiaan. Oli se sitten kotityö, työprojekti, harrastusjuttu, tiskikoneen tyhjennys tai mikä ikinä. Kuulostaa todella simppeliltä, mutta samalla myös toimivalta. Olen käyttänyt tekniikkaa laskujen maksamiseen, työjuttuihin, joita olen viivytellyt, kotitöihin ja vaikka mihin muihinkin. Tietyissä asioissa olen nimittäin viivyttelyn mestari, mutta enpä enää tämän kirjan jälkeen.

Kirjassa kerrotaan asioista loogisesti ja järkevällä tavalla sekä myös peloista ja niiden voittamisesta. Kuinka vaihtaa pelko rohkeuteen? En löytänyt tätä kaupallisista äänikirjapalveluista, mutta saattaa olla sielläkin ja ainakin pääkaupunkiseudun kirjastojen palvelusta löytyy. Hetken aikaa siihen joutui jonottamaan, mutta on kaiken sen jonottamisen arvoinen. Ja jos fyysisestä kirjasta pitää enemmän, niin löytyy varmaan myös kirjaston hyllyiltäkin. 

Kyllä, tämä on vuoden paras kirja ja suosittelen sitä kaikille ja varsinkin sellaisille henkilöille, joilla on tapana viivytellä x asiaa. 

Arvosana: 5/5

Viivytteletkö sitä vai hoidatko asiat ajallaan? Tai jos olet lukenut tämän kirjan, mitä mieltä olit siitä?  

PS: Kuukauden kirjavinkit tulossa myös tällä viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti