sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Lapsen lehtikuvioiset villasukat - October Leaves ohje ilmaiseksi

Novitan villasukkakeräyksen myötä minulle tuli idea, että suunnittelen ilmaisen lasten villasukkamallin. Olin jo pidempään miettinyt lehtikuvioista sukkamallia, vaikka niitä on jo aika paljon. Ideat johtivat toiseen ja päätin suunnitella lasten lehtikuvioisen villasukkamallin. Ohje on ilmainen ja nyt jos koska kannattaa osallistua neulehyväntekeväisyyteen, jos vain aikaa, lankaa ja puikkoja löytyy. 


Neuloin itse nämä Dropsin Baby Merino -langasta ja puikot minulla oli 3:n sukkapuikot. Ohje on suunnilleen 1-3 -vuotiaalle, sillä lapset ovat niin erilaisia ja vaikea sanoa yhtä tarkkaa kokoa. Tässä hyväntekeväisyysneulonnassa koolla ei sinänsä olekaan väliä, kun käyttäjä löytyy varmasti jokaiselle sukkaparille. Sukat voi neuloa myös muulla langalla ja tällöin niistä saakin isommat esimerkiksi neuloen ne seiskaveikalla. Jos lapsen villasukkaohje on hakusessa, niin kannattaa kurkata tämä. Ohje on helppo ja mallikuvio toistuva. Lisäksi ohje on helppo muokata jalkaosan perusteella lyhyemmäksi jättämällä yhden lehtikuvion pois. Lankaa minulla kului alle 50 g, joten onnistuu myös yhdellä baby merinokerällä. Yksi testineulojista neuloi tämän mallin myös pienelle vauvalle, jättäen juuri yhden lehtikuvion pois jalkaosasta ja lanka hänellä taisi olla Novita Nalle. 


Saattaa olla, että neulon itsekin vielä nämä toisella langalla tai ainakin toisella värillä. Nämä nimittäin neuloontuivat todella helposti. Enemmän aikaa taisikin mennä sitten ohjeen kirjoittamiseen, muokkaamiseen ja muuhun työhön. Seuraava ohje on jotain muuta kuin sukkia ja yritän senkin saada julkaistuksi piakkoin. 

Ohje täältä: Ravelry

Aiotko osallistua Novitan villasukkaneulehyväntekeväisyyshaasteeseen neulomalla lapsen sukat?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti