perjantai 17. joulukuuta 2021

Joululapaset pienellä kirjoneuleella

Heräsin joulun tuloon vähän myöhässä mitä tulee joulusukkia ajatellen. Nimittäin olisi ollut kiva neuloa joulusukat tai vaikkapa tehdä jokin joulusukkaohje, mutta koska tajusin sen vasta hitusen ennen joulukuun alkua, niin se oli auttamatta liian myöhäistä. En myöskään oikein keksinyt mitään kivaa joulusukkamallia. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja joulusukista tulikin joululapaset. Aiemmin kertomani lapaskriisin seurauksena päätin neuloa melkein heti perään toisetkin lapaset. Ihan vain siltä varalta, että onpahan sitten jo seuraavakin koko odottamassa. 


 

Näissä lankana on Janne -lankaa ja ovat hieman paksummat verrattuna aiemmin neulottuihin Novitan artesaani -lapasiin. Kehittelin pienen sydänkuvion tuohon ranteeseen, ennen peukaloa. Janne -lanka on minusta hieman pehmeämpää kuin Novitan 7 veljestä, vaikka ei seiskaveikkakaan mitenkään karheata ole minusta. Aiemmin taisin miettiä tästä langasta jotain pipoa tms, mutta taitavat mennä nyt muuhun käyttöön. Lankaa näihin taisi mennä suunnilleen 50 grammaa ja minulla oli 3,5 puikot. Halusin pientä twistiä näihinkin lapasiin ja neuloin peukalon valkoisella. Ei välttämättä mikään ihanneväri peukaloon, mutta minusta näyttää kivemmalta kuin että olisi kokonaan punainen lapanen.

Minusta lapaset neuloo nopeammin kuin villasukat. Johtuukohan se kantapäästä vai jostain muusta? Mutta jos vielä uupuu jokin paketti jouluaatolta, niin veikkaan, että lapaset ehtii vielä neuloa.

Neulotko ennemmin joululapasia vai joulusukkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti