tiistai 21. joulukuuta 2021

Throwback viime vuoteen

Nämä pienet vauvan villasukat löysin yllättävästä kätköstä. Päättelemättöminä tietenkin. Koska en näistä ollut aiemmin täällä maininnut, niin päätin tulla ne nyt esittelemään tällaisena throwback -postauksena. Itse asiassa nämä voivat olla neulottu jopa vuonna 2019 eikä viime vuonna. Ihan tarkkaa ajankohtaa en rehellisesti muista. Onko teillä tällaisia ihmeellisiä valmiiden töiden kätköjä? :D


Joka tapauksessa nämä menivät nyt seurakunnan kastesukiksi. Jossain vaiheessa kokeilin neuloa kaksirivisiä raitoja, mutta en siitä kovin tykännyt sen raitavaihtumiskohdan vuoksi. Tykkään enemmän esimerkiksi kolmirivisistä raidoista. 

Lastensukkaneuloosi on hieman jo hiljentynyt tältä vuodelta. Jotain pieniä lastensukkia on edelleen tekeillä esimerkiksi englanninkielinen ohje October Leaves -sukista. Kokeilin muuten neuloa tuota omaa October Leaves -mallia myös nallelangalla, ja ohje toimii siihenkin hyvin. Siitä voisin toki kertoa omassa postauksessa enemmäkin. Ne neuloontuvat muuten nopeasti ja lankaakin meni alle 50 g.

Mutta näistä sukista siis. Nämä ovat neulottu Novitan artesaani -langalla, joka on kausituote ja 100 % villaa. En näe, että se olisi este näin pienissä sukissa, sillä näiden sukkien kokoinen vauva ei välttämättä kävele vielä ja sukat eivät ole kävelykulutuksen kohteena. Lisäksi näiden sukkien alla on yleensä toiset sukat, joten kutittavuus / ärsyttävyyskään ei pitäisi haitata. Sukat ovat siis kätevät talvitossukoiden alle vaunuihin tms. Lanka on muuten yllättävän pehmeää ja ei minusta välttämättä kutita ollenkaan. Jatkossa neulon kuitenkin mieluummin tästä langasta lapasia ja muita juttuja.

Kivaa jouluviikkoa ja joulun odotusta!

Neulotko sinä ohuita vai paksumpia raitoja mieluummin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti