keskiviikko 22. joulukuuta 2021

DIY: Pikkupipot wc-paperihylsystä

En ole kovin suuri askartelun ystävä, mutta saatan kuitenkin innostua siitä aina välillä (lue: pari kertaa vuodessa). Tällä kertaa innostuin pienistä tonttupipoista, joista tuli muodin mukaisesti aika muhkupipoja. Tämä askartelu on helppo ja väittäisin, että mitään tarvikkeita ei tarvitse ostaa varsinkaan, jos olet neuloja ja jämälankoja (tai muita lankoja löytyy). 


Tarvitset:

* jämälankaa

* tyhjiä wc-paperihylsyjä tai talouspaperirullahylsyjä eli näitä löytyy aika satavarmasti kaikilta :D

Lisäksi aikaa ja paljon askartelumieltä. Etsin itse nimenomaan sellaisia lankoja, joita en tule neulomaan ja jotka ovat olleet todella kauan koskemattomina. En nimittäin raaskinut ihan tavallisia jämälankoja ottaa, sillä neulon ne kuitenkin :D Lankaa saa minusta olla aika paljon tai sitten tein vain liian pitkiä langanpätkiä. Sitten vain aletaan kieputtelemaan lankoja hylsyn ympärille. 

Täältä voi ottaa myös vinkkiä, miten niitä lankoja kieputellaan hylsyn ympärille: Askartelijan idealaari . Minulla ainakin oli ensimmäinen kysymys, että miten ja miten päin ne langat kieputetaan. Mutta kokeilemalla idean tajuaa kyllä hetkessä.

Alkuperäinen idea oli laittaa pipot vielä kiinni langalla ja ikkunan eteen, mutta taidankin ne jättää ihan noin vain koristeeksi. Meillä on jo keittiössä joulukalenteripussukat, niin tarvitsisi keksiä toinen ikkuna, jonka eteen ne voi ripustaa. Jos innostun, niin olohuoneen ikkuna on sitten vaihtoehtona.

Käytin vanhoja akryylilankoja, joita en ollut neulonut varmaan lähemmäs pariin vuoteen. Harmaa pipo on tehty Novitan Keto -langasta ja se on hieman ohuempaa kuin nuo muut. Ohuella langalla tulee varmaan ehkä parempia kuin paksummalla, tosin ohutta lankaa kieputetaan sitten hiukan enemmän ja kauemmin. Tupsuihin en ollut aluksi tyytyväinen ja en saanut niistä mitenkään samanlaisia kuin joissain Pinterest -kuvissa. Mutta koska niistä ei sitten tullut yhtään sen parempia, niin tyydyin kohtaloon olemaan tyytyväinen :D Kyllä ne ajaa asiansa ja kukaan ei sitä paitsi tutki tupsuja tarkkaan. :D

Näihin olisi myös voinut tehdä ripustuslenkit ja laittaa kuuseen koristeiksi. Tai jos olisi tonttuja tehty, niin niille pipot päähän. Tässä kiva ja helppo askarteluvinkki vaikkapa joulun välipäiville! Nämä sopivat kyllä talven koristeiksi eivätkä rajoitu vain jouluun. Ja nopeimmat toki ehtivät nämä tekemään vielä jouluksi!

Oletko sinä askarrellut minitonttupipoja?


4 kommenttia:

 1. Aivan ihania pipoja!😍😍 Pitääpäs tutustua tuohon ohjeeseen👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä oli kiva tehdä ja helppo. Googlettamalla löytyy lisää näiden ohjeita, linkkasin tuon yhden kun katsoin sieltä.

   Poista
 2. Kiva askarteluohje! Minitonttupipoja ei ole tullut tehtyä, mutta jossain vaiheessa voisi kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näillä on vissiin monta eri nimeä mutta ovat aika monikäyttöisiä. :)

   Poista