perjantai 10. joulukuuta 2021

Lapsen lapaset Novitan artesaani -langasta

Meillä oli eräs aamu lapaskriisi, kun en löytänyt sopivia lapasia lapselle. Lapaset kyllä löytyivät sille päivälle, mutta silloin ajattelin, että lapasia on neulottava lisää. En ole aiemmin ollut kovin lapasneuloja, sillä jostain syystä olen kammoksunut sitä peukaloa. Mutta en kyllä enää. Siinä missä villasukkienkin laatu on parantunut, niin sama pätee lapasiin. Neulo paljon lapasia, niin lapasten laatu paranee! :D Kaiken lisäksi lapsen lapasiin ei mene niin paljon edes lankaa, ja ne neulotaan myös todella nopeasti. Taisin neuloa nämä peräti seuraavalle päivälle käyttöön.


Lapaset ovat neulottu Novitan artesaani -langasta, joka taitaa olla jonkinlainen sesonkituote. Sitä on ainakin ollut Black Friday -myynneissä myynnissä, jolloin olen hamstrannut sitä. En siis tänä vuonna, mutta se taisi olla viime vuonna. Tykkään langasta ja sopii minusta oikein hyvin lapselle sopiviin neulomistöihin. Lanka on 100 % villaa, mutta minusta se on aika pehmeää. Olen neulonut tästä kyllä pieniä vauvan sukkiakin, mutta kävelevälle lapselle en välttämättä neuloisi. Kun langasta puuttuu vahvike, niin en tiedä, kuinka se kestää käyttöä. Lapasissa se on mielestäni kuitenkin eri asia, kun ne eivät ole samanlaisessa käytössä kuin sukat. 


Lankaa näihin taisi mennä 50 g tai jonkin verran alle. Minulla oli kyllä hieman erilainen suunnitelma, mutta päädyinkin tekemään raidat ja yksivärisen kärjen. Lapaset ovat aika peruslapaset: 2o,2n -resorilla ja aukkopeukalolla. Taidan muuten viimeistään ensi vuonna opetella myös kiilapeukalon, sen verran innoissani olen lapasten neulomisestakin. Samoin kuin sädekavennukset kärkeen täytyy myös opetella. Mutta nämä menevät siis yleensä toisten käsineiden alle, niin lämmittävät kivasti. Ihan pelkästään näillä lapasilla ei tarkene tuolla ulkona -10 asteen tai yli pakkasissa.

Neulotko mieluummin lapasia vai villasukkia?

2 kommenttia:

 1. Kun lapaskriisi iskee, on toimittava nopeasti :D Hyvä sie!

  Suosittelen kokeilemaan intialaista peukalokiilaa, se on aika näppärä ja neule sujahtaa käteen peukaloa asettelematta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no nyt oli kyllä nopeus kohdillaan :D Kiitos! Kiitti vinkistä, täytyypä muuten pistää ylös tuokin ja kokeilla sitä seuraavaksi!

   Poista