perjantai 11. maaliskuuta 2022

DIY: Play-lapaset aikuiselle, ohje

Nyt on vuorossa ohje aikuisen lapasiin. Näiden nimeksi tuli Play-lapaset sattuneesta syystä, mutta nimi kertoo myös siitä, että välillä voi ottaa leikkimielen ja heittäytyä pois kaikesta vakavasta. Kaikki muu tuppaa unohtumaan, kun alkaa leikkiä lapsen kanssa. Isompien lasten kanssa voi heittäytyä täysillä heidän juttujen ja puuhien pariin. Nimeän neuleohjeet aina intuitiolla ja fiilispohjalta ja siltä, mikä tuntuu hyvältä. Neuleohjeiden nimeäminen on vaikeaa, ja välillä se nimi on todella työn alla Näillä lapasilla oli oikeastaan jo työnimi sama kuin tämä lopullinen. Nimi vain tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta mieleen ja päätin pysyä siinä nimessä loppuun asti (ja en keksinyt parempaakaan). 

Ohje on tyypilliseen tapaan sopiva myös aloitteleville kirjoneuleneulojille ja olen pyrkinyt, ettei pitkiä langanjuoksuja olisi paljon. Ohjetta saa muokata (ja pitää, jos muokkaus on parempi itselle!) itselle paremmaksi. Halusin tehdä lapaset, joissa resori ei olisi kovin pitkä ja lapanen ei tulisi pitkälle käsivarteen. Mutta resoria voi toki neuloa pidemmäksi, jos pitää pidemmistä varsista. Lisäsin ohjeeseen myös senttimetrimäärät esimerkiksi resorista kärkeen. Näin ollen se helpottaa ehkä neulomista ja lapasen sopimista omaan käteen paremmin. 

Mietin pitkään, että julkaisenko tämän nyt vai vasta syksyllä. Päädyin julkaisemaan nyt, koska en tykkää jättää asioita jonnekin tulevaisuuteen. Enkä sitäpaitsi tiedä, millä fiiliksellä olen neulesuunnittelussa syksyllä. Silloin voi olla kuitenkin jo ihan eri ideat mielessä, niin turha tätä jättää sinne. Kiitos nopeiden testineulojien - sain tämän nopeasti valmiiksi ja julkaisukuntoon myös maaliskuussa! Kyllähän tämä maaliskuu on vielä lapasaikaa. Itse innostuin lapasista viime vuonna ja lapasia on kiva neuloa välillä. Jos oikein innostun, niin ehkä tänä vuonna on luvassa toinenkin lapasohje. Ohje on myös alennuksessa tämän viikon sekä Ravelryssä että Lankajengissä. Ravelryssä ei koodia tarvita. 

Ohje löytyy Ravelrystä: Ravelryyn

Lankajengistä: Lankajengiin

Neuleiloa sinulle! 

PS: Ehkä pienenä muistutuksena voisin muistuttaa myös, että toisten ohjeita ei saa hyödyntää kaupallisiin tarkoituksiin, mutta hyväntekeväisyysneulominen on ohjeillani sallittua. Tällä tarkoitan siis että saa neuloa vaikka 50 paria näitä lapasia ja sitten lahjoittaa ne sairaalan ja muun tahon neulekeräykseen. En halua kieltää sitä, etteikö esimerkiksi lapsen sukkia, jotka on neulottu ohjeillani, saisi neuloa neulekeräyksiin. 

2 kommenttia: